Ga naar inhoud

Expo Da Vinci

Europa Expo, Liège

Deze tentoonstelling neemt je mee terug in de tijd om meer te weten te komen over de zoektocht van Leonardo da Vinci om de geheime wetten van de natuur te ontdekken.

Deze expositie begint met de legende van Leonardo da Vinci en zijn baanbrekende werken, met in de hoofdrol werken zoals de Mona Lisa en de Salvator Mundi, het duurste schilderij ooit geveild, voor een verbluffende $450 miljoen in 2017 bij Christie's in New York.

De expositie onthult de volledige verzameling van alle codexen van Leonardo da Vinci, die in beperkte oplage zijn uitgegeven in de 20e eeuw. Als bezoekers word je meegesleept door de adembenemende tekeningen geselecteerd uit de 7.000 pagina's van zijn meesterwerken. Deze omvatten een schat aan reflecties en schetsen over uiteenlopende domeinen aan onderwerpen, waaronder geologie, optica, anatomie, wiskunde, mechanica, natuurkunde en astronomie. 

Bijzondere aandacht wordt besteed aan de codices Arundel, Atlanticus en Leicester, die in het bezit zijn van niemand minder dan Bill Gates.

Wanneer

  • Dagelijks t/m 30 juni 2024 10.00 - 19.00 uur

Prijzen

  • € 17,00

Locatie

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *