Ga naar inhoud

Kruisheren Klooster

Maastricht

Waar gasten nu slapen, dineren en verblijven temidden van luxe en design, leefden ooit de kruisheren. Kruisheren waren monniken die zich in het dagelijks leven met name bezig hielden met het bestuderen, kopiëren en inbinden van boeken.

Waar gasten nu slapen, dineren en verblijven temidden van luxe en design, leefden ooit de kruisheren. Kruisheren waren monniken die zich in het dagelijks leven met name bezig hielden met het bestuderen, kopiëren en inbinden van boeken.Het Kruisherenklooster was één van de 22 kloosters die in de Middeleeuwen binnen de stadsmuren van Maastricht lagen. In de Franse tijd werde de kloosters door de Franse bezetter opgeheven en vertrokken de Kruisheren naar andere oorden. In 2003 werd het klooster gekocht door de bekende hotelier Camille Oostwegel. Hij vestigde er een designhotel.

Locatie

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *