Ga naar inhoud

Vestingwerken

Maastricht

De geschiedenis van Maastricht is eeuwenlang bepaald door de aanwezigheid van militairen. De Romeinen waren de eerste die een vesting, een castellum, bouwden. Die vesting lag op en rond het Onze Lieve Vrouweplein.

Contact

Begijnenstraat
Maastricht
Plan je route

vanaf jouw locatie

De geschiedenis van Maastricht is eeuwenlang bepaald door de aanwezigheid van militairen. De Romeinen waren de eerste die een vesting, een castellum, bouwden. Die vesting lag op en rond het Onze Lieve Vrouweplein. De vesting moest de allereerste brug over de Maas beschermen. In de vroege 13e eeuw kreeg Maastricht stadsrechten en werd begonnen met de aanleg van een stadsmuur. Een eeuw later werd er al een tweede stadsmuur omheen gebouwd. Deze bouwcampagnes waren de aanzet van de uitbouw van Maastricht tot vestingstad. Door haar strategische ligging was Maastricht eeuwenlang één van de belangrijkste vesting- en garnizoenssteden van Noordwest Europa. Vele bekende historische personages hebben In de loop der eeuwen voor de poorten van Maastricht gestaan: de ‘ijzeren hertog’ Alva, ‘stedendwinger’ Frederik Hendrik van Oranje, en D’Artagnan, de wereldberoemde musketier.

Locatie

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *