Ga naar inhoud
Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Tentoonstelling Maastricht 1673

Maastricht

Dit jaar is het 350 jaar geleden dat Maastricht belegerd en veroverd werd door de Franse Zonnekoning Lodewijk XIV.

Een mooi moment om de verborgen verhalen van de Maastrichtse geschiedenis rondom 1673 te vertellen. De tentoonstelling en de bijbehorende publicatie laten zowel de gevestigde als de allernieuwste inzichten zien, in een sleutelmoment in de Europese, Nederlandse en Maastrichtse geschiedenis.

Topstukken 
In de tentoonstelling staat een topstuk – een kaart van Maastricht tijdens de Franse belegering in 1673 - uit de collectie van de universiteitsbibliotheek Leiden centraal. Deze unieke kaart schijnt een nieuw licht op de wijze waarop Lodewijk XIV zijn overwinning na afloop in Parijs inzichtelijk liet maken. Aan de hand van deze kaart belichten ze tevens de persoonlijke verhalen van diverse figuren (waaronder d’Artagnan) van verschillende nationaliteiten die in 1673 actief waren in Maastricht waarbij ze de collecties in het Centre Céramique gebruiken als uitgangspunt om de verhalen te illustreren.

De tentoonstelling is te zien op de derde verdieping van Centre Céramique. 

Locatie

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *