Ga naar inhoud

Dagboek van Nandi

Haar woning in Amsterdam heeft ze tijdelijk ingeruild voor een studio in Wyck nu ze de rol van Miete van der Schoor vertolkt in de spektakelmusical ‘Dagboek van een Herdershond’ (nog t/m 17 juli te zien in MECC Maastricht). Voor even voelt Maastricht als thuis voor musicalactrice Nandi van Beurden. Ze heeft zelfs al een aantal favoriete culturele, culinaire en shopspots ontdekt. Grote kans dat je haar daar, tussen de voorstellingen door, tegenkomt.     

Goed begin van de dag

“De dag beginnen - en soms nog wel een beetje bijkomen van de voorstelling de avond ervoor - dat doe ik het liefst met een ochtendwandeling langs het water. Een podcast in mijn oren en even lekker tot rust komen. Vaak neem ik iets lekkers mee van de bakker in Wyck, dat eet ik dan ergens langs het water. Wandelen in Maastricht levert overigens nog steeds leuke verrassingen op. Het centrum is lekker compact en nodigt uit om allerlei kleine zijstraatjes in te duiken. Zo ontdek ik nog steeds nieuwe dingen.”

Maastricht Lantaarn Wyck Servaasbrug Shoppen

Lunchen (...en lekker mensen kijken)

“Voor de lunch vind ik het leuk om aan te schuiven bij De Brandweerkantine of Café Zondag. Het zijn van die heerlijke, open plekken om gewoon een beetje mensen te kijken en te observeren wat er om je heen allemaal gebeurt. Heerlijk, vind ik dat! Je zult mij niet zo snel op grote, volle pleinen vinden, maar liever in kleine achterafstraatjes of op een hoek waar er van alles aan je voorbij trekt. Of in een binnentuin, dat geeft je zo’n fijn gevoel dat je écht iets ontdekt hebt, zoals bij Marres Kitchen of  Livin’Room bijvoorbeeld.

Boeken, boeken, boeken

“Grote kans dat je mij hier in Maastricht ook tegenkomt bij Boekhandel Dominicanen, zittend met een kop koffie en een boek.  Wat een fantastische plek is dat. Ik kom zelf uit Tilburg, daar heb je boekhandel Gianotten, daar droomde ik als kind al graag weg. Zoals ik op toneel in een verhaal duik, zo doe ik dat ook bij Dominicanen. Een prachtige kerk die me enerzijds laat voelen dat er een rijkdom aan verhalen in huist en waar ik me anderzijds in Harry Potter's Hogwarts waan. Ze hebben heel goed begrepen dat je niet enkel product verkoopt, maar een verhaal en een beleving. En dat ook nog onder het genot van een goede kop koffie!"

Oehoe spotten

“Op de dagen dat er geen voorstellingen zijn, spreek ik ook graag af met vrienden of collega’s. Om een museum te bezoeken bijvoorbeeld. Ik bezocht laatst het mooie Bonnefantenmuseum  waar ik verrast werd door een heel toffe tentoonstelling die er te zien was naast de kunstcollectie die je er sowieso altijd kunt bewonderen. Of we wandelen een beetje. Zo kwam ik er laatst achter dat je vanuit de stad zo naar de Sint Pietersberg wandelt en dus echt in ‘no time’ heerlijk in het groen staat. Ik liep er een boswachter van Natuurmonumenten tegen het lijf en die liet mij door zijn kijker naar de ‘Oehoe’ uilen jongen kijken die in een nest in de mergelwand zaten. Zó leuk! Als je de kans en de tijd hebt, dan zou ik dat gebied zeker een keer met een gids verkennen.” 

Vintage shoppen

“En om te shoppen zit ik hier natuurlijk ook goed. Vanuit mijn studio hier in Wyck, zit ik zo tussen allerlei lokale winkels. Heerlijk; geen Nutella of meteen van die grote ketens, maar van die gezellige kleine winkels waar van alles gebeurt.  Zelf ben ik dol op vintage. Ik heb me voorgenomen zoveel mogelijk tweedehands kleding te kopen. Ik heb al een paar leuke zaakjes ontdekt in de Rechtstraat en in de binnenstad Achter het Vleeshuis. En ik ontdekte de lifestyle winkel ‘Festen’ in de Minckelerstraat; daar wil je gewoon álles!

Rechstraat Wyck Maastricht

Fiets (of liever flaneren...)

“Door mijn werk ben ik het inmiddels wel gewend om tijdens grotere musicalproducties tijdelijk in een andere stad te verblijven. Zo zat ik eerder al in München, Stuttgart en Den Haag. Op het moment dat ik dan een eigen fiets heb in zo’n stad, heb ik het gevoel van ‘thuis’. Fietsen door een stad geeft met het gevoel onderdeel te zijn van de stad en ‘mee te doen' in plaats van enkel toerist te zijn. In Maastricht heb ik nu ook een fiets. Al moet ik er ook wel bij zeggen dat Maastricht vergeleken bij Amsterdam veel minder als een ‘fiets stad’ voelt. In Amsterdam bepalen de fietsers het razende tempo van de mierenhoop. Hier in Maastricht is de voetganger de baas. Dat brengt rust. Je wandelt om alles in je op te kunnen nemen, écht rond te kijken en stiekem om gezien te worden... Want nergens in Nederland verstaan ze de kunst van het flaneren beter dan in Maastricht. Je voelt je hier een koningin, een wereldburger en een dorpsgenoot.”

Over Nandi...

Nandi van Beurden (1991) studeerde in 2015 af aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Ze speelde in grotere theaterproducties waaronder ‘Mary Poppins’, ‘Was getekend, Annie M.G. Schmit’ en ‘Hello Dolly’. Ze raakte bekend bij het grote publiek als winnares van het AVROTROS programma ‘Op zoek naar Maria’ en veroverde daarmee de hoofdrol in The Sound of Music. Ook speelde ze in de VPRO  serie The Spectacular.

 

 

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *