Cultuur staat niet stil

Maastricht laat zich van haar beste kant zien...

Een bezoekje aan het museum is niet meer zo vanzelfsprekend als eerst. Maar de culturele instellingen in Maastricht zitten niet stil. Zeker niet! Prachtig om te zien, nog leuker om zelf te beleven. En dat allemaal veilig van thuis uit. Op deze pagina vertellen we je er graag alles over! 

Natuurhistorisch Museum - Rock Fossils Kleurplaten

"Hen die kleuren, zullen minder zeuren". Een zelfverzonnen uitspraak, maar waarschijnlijk erg toepasselijk tegenwoordig. Daarom heeft het Natuurhistorisch Museum in toepasselijk thema prachtige kleurplaten beschikbaar gesteld. Hup hup, kleuren maar. Want maandelijks wordt er een winnaar bekend gemaakt, die een mooie prijs wint! 

QUARANTALKS

De Muziekgieterij, haar productiehuis M-PX en journalist/presentator Leon Verdonschot starten samen een nieuw initiatief: QUARANTALKS. In QUARANTALKS ontvangt Leon Verdonschot iedere zondagmiddag een muzikant, die op ruim anderhalve meter van hem plaatsneemt. Nu we allemaal de dagen thuis doorbrengen, is Verdonschot benieuwd welke foto’s, boeken, muziek, films, planten, welke voorwerpen dan ook, zijn gast heeft (her)ontdekt. Drie daarvan neemt iedere gast mee. Elk interview eindigt met een akoestisch optreden.

Bekijk meer
muziekgieterij maastricht