Cultuur staat niet stil

Maastricht laat zich van haar beste kant zien...

Alle musea, culturele instellingen en kunsthuizen in Maastricht moesten al snel hun deuren sluiten. Maar dat betekent zeker niet dat ze stil liggen. Zeker niet! De culturele instellingen van Maastricht laten zien hoe creatief ze zijn, door in deze crisis een flink potje om te denken. Prachtig om te zien, nog leuker om zelf te beleven. En dat allemaal veilig van thuis uit. Op deze pagina vertellen we je er graag alles over! 

Natuurhistorisch Museum - Rock Fossils Kleurplaten

"Hen die kleuren, zullen minder zeuren". Een zelfverzonnen uitspraak, maar waarschijnlijk erg toepasselijk tegenwoordig. Daarom heeft het Natuurhistorisch Museum in toepasselijk thema prachtige kleurplaten beschikbaar gesteld. Hup hup, kleuren maar. Want maandelijks wordt er een winnaar bekend gemaakt, die een mooie prijs wint! 

Museum aan het Vrijthof - Oproep aan alle (student)fotografen

In de media wordt tegenwoordig enorm aandacht besteed aan de gevolgen van het corona-virus. Onze gezondheid, de economie... Alles staat even stil. Iedereen wordt geraakt, jong & oud, rijk & arm. Maar juist dat brengt ons ook dichter bij elkaar, op gepaste afstand. Er zijn kleine lichtpuntjes, we vinden het geluk in kleine details, saamhorigheid is belangrijker dan ooit. De blauwe lucht in China en het heldere water in Venetië zijn samen met het luid geapplaudisseer voor het zorgpersoneel en zingende Italianen op de balkonnetjes een blijk van een nieuw soort saamhorigheid. Daarom roept Museum aan het Vrijthof iederen thuis op om deze mooie lichtpuntjes vast te leggen, door middel van foto- of videografie. Dus ga thuis, op je balkon of in je tuin op zoek naar deze lichtpuntjes en leg ze vast! Deze beelden worden gedeeld op hun social media.