Ga naar inhoud

De fijnste terrassen in Maastricht

De eerste zonnestralen geven ons goesting op een terrasje. Eindeloos tafelen in Maastricht op een van de mooiste terrassen. De keuze is reuze. Of je nu op het Onze Lieve Vrouweplein vertoeft of liever een verborgen pareltje bezoekt, het wordt genieten!

Het mooiste uitzicht over Maastricht - De fijnste terrassen op bijzondere hoogte

Bold Rooftopbar
Deze bijzondere bar is de enige rooftopbar in Maastricht. Gelegen op het Eiffelgebouw - voormalige Sphinxfabriek - waar tegenwoordig The Social Hub zich in huisvest. Neem de lift naar de 8e verdieping en geniet van het mooiste uitzicht over Maastricht. Bold kenmerkt zich door de 'bold' gastronomie; eigenwijs, een tikkie brutaal én super lekker! Ga naar Bold.
Romantische plekje: 
♥♥♥♥♥

Buitengoed Slavante
Dit voormalige casino vind je aan de andere kant van Maastricht, richting Visé (B). Een zalige wandeling vanuit het Stadspark, reuzesnel met de fiets of makkelijk bereikbaar met de auto. Zelfs de boot van Stiphout vaart hier langs. Het ligt namelijk op de helling van de Zonneberg aan de kant van de Maas. Zoals ze zelf zeggen: buitengewoon goed! Ga naar Slavante.
 

Uitzicht over Maastricht vanuit Bold Rooftopbar

Ga je mee terrassen aan het water? - Met trots uitzicht over de Maas

Lumière Cinema
Met uitzicht over de mooie historische jachthaven van Maastricht (het Bassin) zit je bij Lumière Cinema goed. Het terras van dit filmhuis is uniek in z'n soort. Kijk je naar links, dan zie je het creatieve en bijzondere Landbouwbelang. Op deze locatie wonen kunstenaars in een apart stukje Maastricht. Bij Lumière worden de mooiste films gedraaid, het interieur is trouwens ook het bezichtigen waard. Ga naar Lumière.

NOON Maastricht
In Wyck, pal aan de Maas, vind je NOON. Een perfecte plek om naar te vluchten... Geniet van de zonsondergang vanuit NOON. Oh ja, ze serveren ook nog eens zalig eten en lekkere drankjes. Ga naar NOON Maastricht.

CINQ
Het hipste plekje aan de Maas, gelegen in het bruisende Wyck, dat is zeker weten CINQ. Je kunt hier terecht voor een gezonde hap, een kopje koffie met vlaai of een superdeluxe lunch! Wedden dat je hier uren kunt blijven zitten, genieten van flanerende mensen langs het terras en de bootjes over de Maas? Ga naar CINQ.
Romantische plekje: 
♥♥♥♥♥

Brandsøn
Precies tegenover CINQ, als je de Servaasbrug oversteekt, vind je aan je linkerkant Brandsøn. Een hippe nieuwe plek in Maastricht. Met als logo een trotse Mosasaurus is Brandsøn een topper in dit terrassenlijstje. Een chique kaart en fantastisch uitzicht over de Maas. Ga naar Brandsøn.
Romantische plekje: 
♥♥♥♥♥

Riverside Lounge
Een bijzonder mooi plek, direct aan de Maas. Met uitzicht over de Ridder Brouwerij in Wyck en met de langsvarende bootjes als steeds veranderend decor. Je stapt vanuit Riverside Lounge zo op de boot van Stiphout Bootreizen! Ga naar Riverside Lounge.

Het terras van Lumière Cinema, met als uitzicht het Bassin (de jachthaven van Maastricht)

De mooiste pleinen van het land - Of in ieder geval... Van Maastricht!

De pleinen van Maastricht... Wat zijn we er trots op. We flaneren er overheen, we organiseren er de mooiste concerten en stallen er wekelijks de versmarkt op uit. De Markt, het Vrijthof, het Onze Lieve Vrouweplein. De een nog mooier dan de ander. Op een terras aan een van de pleinen kun je uren naar mensen turen, genieten van een vers getapt pilsje of een uitgebreide lunch... 

Markt
Op woensdagen en vrijdagen wordt hier de markt uitgestald. Viskramen, groente-en fruitkramen, de mooiste stoffen en lokale lekkernijen. We hebben er zelfs ooit een prijs voor gewonnen. Natuurlijk zijn de omliggende terrasjes ook een bezoek waard, zij zorgen immers voor de charme van het plein. Bij Café Local kijk je naar het imposante Stadhuis, krijg je de mooist aangeklede koffie van Maastricht aangeboden en geniet je van een uitgebreide kaart. Café-Brasserie Capital is een nieuwe speler op de Markt en niet de minste. Met een giga zonnig terras zit je hier als een koning op de Markt. Even verderop strijk je neer bij de Gouverneur voor een geweldig speciaalbierassortiment. 

Onze Lieve Vrouweplein
Het Onze Lieve Vrouweplein is en van de mooiste pleinen in het centrum van Maastricht. Het plein ligt in het oudste deel van de stad binnen het laat-Romeins castellum. Naast het charmante karakter, staat het plein bekend om haar talloze terrassen. Zaken als Van de Kaart, De Comedie, De Lanteern en om het hoekje gelegen, Le Virage. Met hotel Derlon als trotse hotel in het midden, met tevens een prachtig terras. Ontdek het Onze Lieve Vrouweplein.
Romantische plekje: 
♥♥♥♥♥

Het Vrijthof
Misschien wel het meest bekende plein van Nederland. Bekend van de romantische zomerconcerten van André Rieu, het Preuvenemint eind augustus en de magie van Magisch Maastricht in december. Maar natuurlijk ook het Theater aan het Vrijthof en Fotomuseum aan het Vrijthof, die er voor zorgen dat dit plein zo geliefd is. De talloze terrasjes om het plein gelegen, maken het zo fijn. Monopole, Nieuw Bruin, Britanique en natuurlijk het oudste café van Nederland: De Vogelstruys. Ga naar het Vrijthof.

Terrasjes op het Onze Lieve Vrouweplein in Maastricht.

De Onze Lieve Vrouwe Basiliek in Maastricht.

Wat ruist er door het struikgewas? - De leukste terrassen in een groene omgeving!

Café Sjiek
Het terras van Sjiek is gelegen in het Faliezusterpark, een bijzonder stukje Stadspark van Maastricht (gouden tip: de Beleefwandeling). Je ziet de kenmerkende huisjes met rood-witte luikjes, de wilde Jeker en de eeuwenoude wilgen. Bij Sjiek eet je meer dan het befaamde zuurvlees, maar vooral de sjieke sfeer is memorabel! Als het terras (nog) gesloten is, dan ga je natuurlijk lekker naar binnnen! Ga naar Café Sjiek. 
Romantisch plekje 
♥♥♥♥♥

Marres Kitchen
Dit is de bijzondere keuken van Het Huis van Hedendaagse Kunsten: Marres. Als je door de poort aan de Capucijnenstraat wandelt kom je in een soort van geheime tuin terecht. Romantischer dan dit wordt het niet. Met een bijzondere Mediterraans menu. Ga naar Marres Kitchen.

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *