Ga naar inhoud

Drie dagen in Maastricht

Een bezoek aan Maastricht, de hoofdstad van Limburg. Dat is een goed idee. Maar wat wil je écht niet missen? Een belangrijke keuze die je van tevoren dient te maken is hoe lang je wil blijven. Kies je voor drie dagen? Dan staat dit blog bomvol leuke tips. Neem de tijd, dan biedt de stad jou de ruimte om alles te ontdekken.

Je hebt er voor gekozen om drie dagen naar Maastricht te gaan, dat is een zalig vooruitzicht. Door de bijzondere en centrale ligging van Maastricht tussen België en Duitsland heeft Maastricht een charmant karakter. Het lijkt alsof iedereen er vanzelf gaat flaneren en in een relax-modus komt. Wellicht komt het door het dialect, zo rustig en langzaam. Wellicht komt het door de stad die jou weer tot rust brengt… Zelfs met hier en daar een bruisend randje.

Dag 1: Arrivé - Je komt aan in Maastricht

Bonjour! We zijn in Maastricht… Tijd om de cultuur te ontdekken, de locals te leren kennen en Maastricht te verkennen. Zet je koffer neer in het hotel en ga op pad. Wat dacht je van het Bonnefanten? Trots gelegen aan de Maas in de wijk Céramique heeft dit museum steeds een andere imposante tentoonstelling. Wat is er zoal te zien? Oude meesters vinden samen met moderne en hedendaagse kunst hun plek in het iconische, door Aldo Rossi ontworpen gebouw. Een kopje koffie drink je bij het museumcafé Ipanema. Wedden dat je verrast bent?

Dag 2: Goedemorgen!

Tijd om te ontwaken en de stad verder te verkennen. Wat denk je van het Sphinxkwartier en het Frontenpark? Een stukje Maastricht dat jaren geleden door niemand werd bezocht, met als centrale middelpunt de voormalige Sphinxfabriek waar typisch Maastrichts aardewerk werd vervaardigd. Het was echt een wijkje waar je gewoonweg niet kwam. Dankzij creativiteit en innovatie is deze wijk omgetoverd tot een bruisend centrum van mooie locaties. Denk aan de Muziekgieterij waar je de beste concerten bezoekt, de oude Sphinxfabriek waar je nu The Social Hub, Pathé Cinema en BOLD Rooftopbar vindt en natuurlijk de historische jachthaven met Lumière Cinema. Met deze wandeling - die je gemakkelijk via je telefoon volgt - ontdek je de mooiste plekken uit deze buurt. Liever offline? In de Maastricht Store verkopen we de wandeling ook op papier!

Lunchen in de stad

Ja, er moet toch echt weer gegeten worden. Gelukkig ben je in Maastricht! Een romantische locatie is Marres Kitchen, gelegen in het museum Marres, huis voor hedendaagse kunst. Bij goed weer zit je in de prachtige groene tuin. De keuken is verrassend. Daarna bezoek je natuurlijk Marres zelf, voor een flinke portie cultuur toe.

Een beetje spanning
Zin om je bezoek een spannende upgrade te geven? Bekijk dan in onze webshop de verschillende stadsspellen die we verkopen. Het aanbod is natuurlijk ook ‘in het echt’ te zien in de Maastricht Store. Met het Flikken Maastricht spel kruip je in het huis van rechercheurs Eva & Floris, bekend van de tv-serie. Meer zin om door te gaan op het culinaire vlak? Dan is een wijnproeverij bij Thiessen misschien iets voor jou.

Eten & film - De perfecte combi

We schetsen graag de perfecte avond voor je: wat dacht je van een heerlijk diner bij Lumière Cinema (bij goed weer op het terras aan het water)? Daarna boek je meteen een mooie film. Kan jouw avond nog kapot? Don’t think so…

Nog niet moe?
Je kunt natuurlijk je bedje gaan opzoeken… Maar als je écht alles uit je bezoek wil halen kun je nog een kroegentocht doen. De echte Maastrichtse cafés zijn zeker een bezoekje waard. Vanuit Lumière Cinema loop je zo naar Café de Knijnspiep, daarna naar Au Mouton Blanc, sla rechtsaf naar het oudste café van Nederland: In den Ouden Vogelstruys. Oké nog eentje dan: als afsluiter schuif je aan bij Café in de Karkol. Dit wordt een geweldige avond!

Dag 3: Lekker uitgeslapen?

Tijd om weer op te staan, hopelijk heb je lekker geslapen. Deze ochtend trakteer je jezelf op een ontbijtje bij 't Wycker CabinetOp hun menu staat echt voor ieder wat wils. Zin om het zoetste souvenir van Maastricht te ontdekken? Boek dan een vlaaiworkshop bij de Bisschopsmolen. Hier leer je alle kneepjes van het bakkersvak. En ja, je mag ook proeven… Je krijgt zelfs een vlaai mee naar huis.

Dit is echt sjiek!
Sjiek, dat betekent ‘fantastisch’ in het Maastrichtse dialect. Het heeft dus niets meer chique te maken. En wat ook echt fantastisch is, is lunchen bij Café Sjiek. Dit typische Maastrichtse café is misschien wel de bekendste plek om te lunchen of dineren. En wil je het meest bestelde gerecht proeven? Ga dan voor zuurvlees, de lokale topper. Hierna wandel je via het Faliezusterpark zo het Stadspark in. Via de ‘walmoer’ kijk je uit over de Maas en ontdek je historische plekjes. Maak nog een korte stop bij de Maastricht Store voor de mooiste souvenirs voor thuis… Of voor jezelf natuurlijk.

Even bijtanken

Voordat je weer naar huis gaat stop je nog even voor een kopje koffie bij KOFFIE by Joost & Maartje. En omdat het kan, neem je nog iets lekkers mee voor onderweg. Zo houd je nog lang die zoete nasmaak van Maastricht. Dat wordt nagenieten!

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *