Vintage shoppen in Maastricht

Het is actueler dan ooit: vintage shoppen. Naast het feit dat je met ‘fashion recycling’ het milieu een handje helpt, zijn vintage schatten vaak veel unieker dan de massa fashion die je bij de grote ketens vindt. Wist je dat Maastricht dé stad is om op vintage jacht te gaan? Daarnaast vind je op zaterdag de leuke brocante markt op de Markt en wordt er sinds een tijd af en toe een super leuke Vintage Markt in het bruisende stadsdeel Wyck georganiseerd. Wellicht ben je nieuw in de wereld van vintage shoppen... Daarom helpen we je graag op weg en geeft de expert je handige tips!

Tips van de expert

Lisa Deenen, medewerkster van We-ar Vintage gaf ons de beste tips. Handig om in je achterhoofd te houden als je op jacht gaat…

  1. Laat je verrassen in de winkel. We weten allemaal dat wanneer je op zoek gaat naar een specifiek item, je vaak van een koude kermis thuiskomt. Wanneer je ‘blanc’ op pad gaat en je laat verrassen door wat je tegenkomt is de kans op succes het hoogst!
  2. Kijk niet naar de maten. Kleding kan oud zijn of van een designer uit een ander land (waar ze andere maatstelsels hanteren). Daarnaast maak je vintage nog specialer door het door een tailor op maat te laten maken. 
  3. Ga doordeweeks shoppen. In het weekend is het vaak passen en meten en heb je geluk als je überhaupt tot een pashokje komt. Sowieso is het altijd fijner als je de ruimte én de tijd kunt nemen voor een dagje vintage shoppen.
  4. Let op materialen en kleuren. Voel / kijk rond, laat je door de verkoper adviseren. Kijk wat bij je past en door welk materiaal of welke kleur je wordt aangesproken.
  5. Probeer altijd de kleding te passen. Kleding kan altijd anders vallen. Daarnaast kun je ook eens een item proberen waarvan je eerst niet denkt dat het bij je past. Zo kun je alleen maar verrast worden!

Leuk die tips, maar WAAR moet je wezen?

We-ar Vintage & Design
Achter het Vleeshuis 33 & Rechtstraat 52

Vintage Island
Platielstraat 1A

Secondhand4all
Alexander Battalaan 38 & Bredestraat 16 

Giensch
Achter het Vleeshuis 19

Magnolia Thrift Store
Rechtstraat 72 

De markt op!

Zin om marktjes af te struinen? Houd dan de pagina van de Wyck Vintage Market in de gaten voor nieuwe data. Daarnaast kun je iedere zaterdag op de Markt in Maastricht terecht voor de leukste brocante en antiek schatten, tevens vind je hier leuke vintage fashion! 

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *