Ga naar inhoud

Gezond in Maastricht

Groen + gezond = gelukkig

Maastricht staat bekend om het bourgondische goede leven. Urenlang tafelen, wijnen proeven en lekker eten stelt natuurlijk wel je gezondheid op de proef. Daarom laten we je kennis maken met groen & gezond Maastricht. Mét twee keer zachte g! 

Op de step

Het weelderige heuvellandschap nodigt je uit om met de mountainbike, fiets of e-bike op pad te gaan. Maar ook met een Official Maastricht Guide kun je een en ander ontdekken. Je kunt je rondleiding een sportieve upgrade geven door bijvoorbeeld met de step te gaan! Er zijn verschillende tours in Maastricht en de directe omgeving die je onder leiding van een gids kunt gaan doen! Om het nóg spannender te maken kun je ondergronds én op de step de Maastrichtse grotten verkennen. Dat is echt een heel bijzondere ervaring. Bekijk de tour hier.

Even bijtanken - healthy hapjes & gezonde gerechten

Want bij gezondheid hoort ook zorgen voor genoeg brandstof, zeker als je bovenstaande activiteiten hebt gedaan. Daarom raden we graag enkele culinaire adresjes aan die met liefde bezig zijn om heerlijke en gezonde gerechten op tafel te toveren. Aan de voet van de Sint Pietersberg vind je bijvoorbeeld Restaurant Bijzonder. De naam verraadt het al, veel bijzondere hapjes en gerechten van ontbijt tot diner. Preps ligt in de binnenstad en is ook een top plek om lekker te gaan lunchen, maar je kunt hier ook van tevoren een lunchpakketje to-go halen! Net zoals bij The Salad Bar.The Salad Bar maakt salades in alle kleuren van de regenboog, daarnaast zijn hun wraps en sandwiches net zo lekker. Als laatste tip hebben we nog The Livin Room, deze creatieve hotspot in het midden van de stad is een echte must-visit.

Restaurant Bijzonder
Luikerweg 33 | Sint Pieter

Preps
Mariastraat 6A | Binnenstad

The Salad Bar
Boschstraat 67 | Binnenstad

Livin Room
Heggenstraat 7 | Binnenstad

Bewust shoppen - de mooiste en duurzame producten shop je hier

Eindeloos vertoeven in het Maastrichtse groen

Een fijne plek om lekker lang te verblijven is bijvoorbeeld het Stadspark. Tussen de historische stadsomwalling vind je fantastische plekken waar je eigenlijk niet weg wil. In het Stadspark vind je lieflijke hertjes, fluitende vogels in de welbekende vogelkooi en ambitieuze ondernemers bij de Tapijnkazerne. Wil je deze omgeving ontdekken? Wandel de beleefwandeling Stadspark en het Jekerkwartier. Wat het mooie aan de natuur van Maastricht is, is dat alles zo compact bewandelbaar is. Zo ben je vanuit het Stadspark in zo'n 10 minuten bij de Sint Pietersberg. Wandel een flink stuk omhoog en ontdek het meest bijzondere uitkijkpunt van Maastricht. Dit is écht de klim waard, want vanuit dit vrij nieuwe uitzichtpunt kun je de hele ENCI-Groeve zien en bewonderen. Wandel naar beneden om de pracht van dichtbij te bekijken. Aan het einde vind je een fijn koffietentje, om jezelf te trakteren op een lekker kopje koffie! Dankzij deze beleefwandeling op de Sint Pietersberg mis je niets...