Ga naar inhoud

Het beste begin van de dag: ontbijten!

Het beste begin van de dag: dat is sowieso een heerlijk ontbijt. Na een uitgebreid ontbijt of een lazy lunch sta je 2-0 voor. Nu nog de beste adresjes in Maastricht scoren. Lucky you: we hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Pancakes van de Brandweerkantine

Klassiek ontbijten

SoDelicious
Je vindt SoDelicious in een statig pand vlakbij het station, in het bruisende Wyck. Een frisse healthy start, luxe brunchen of eindeloos lunchen. Het kan hier dus allemaal. Ze staan tevens bekend om hun next-level High Tea arrangementen, dus ook leuk wanneer je echt wat te vieren hebt. Een etagière vol met lekkers! Mooi meegenomen is de winkel, in hetzelfde pand. Daar koop je huisgemaakt lekkers zoals Limburgse vlaai en croissants. Ook hun traiteurafdeling is een kijkje waard! 

't Wycker Cabinet
Ietsje verderop in Wyck vind je 't Wycker Cabinet. Een bruisende bistro in hartje Wyck. De dag beginnen in Wyck doe je hier. Tijdens je ontbijt of lunch kun je eindeloos naar buiten turen, door de grote kenmerkende ramen. Op het menu staan de Eggs Benedict waar je van gaat watertanden....Of kies je voor Pain Charlatan, dat zijn wentelteefjes met hollandaisesaus en Parmezaanse kaas... HMMM! Een steengoede start van je dag.

Een heerlijk ontbijtje bij SoDelicious

Hip & happening

Brandweerkantine
Als je vanuit het Frontenpark of de Sphinxparking Maastricht binnenwandelt zie je het meteen liggen: de Brandweerkantine. In de voormalige brandweerkazerne vind je dit hippe plekje. Ontbijten hier is een echte aanrader. Van gekookte eitjes met bio-brood tot chiazaadpudding met vers fruit. Hun lunchkaart nodigt uit om lekker lang te blijven zitten en vooral de tijd te nemen. 

Clichée
Alles behalve cliché is dit prettige zaakje op de kop van de Koestraat, een van de meest hippe straatjes van de historische binnenstad. Bij Clichée word je getrakteerd op streetfood, ook op het vroegste moment van de dag. Wat dacht je van een mega gezonde Fit Bowl, met açai, granola en kokosnoot? Voor de zoetekauw staan de 'Turning Bitches' op het menu, beter bekend als wentelteefjes ;-)

Verrassend de start beginnen bij Clichée

High class breakfast

Harry's
Hello dear friend Harry! Hier komen we natuurlijk ieder moment van de dag graag, maar op het gebied van brunch kan Harry's er wel wat van. Gelegen in Hotel Beaumont is Harry's al jaren een populaire plek om culinair helemaal los te gaan, ook in de vroege uren! Denk aan de beste Bloody Mary ever en een plateau oesters. Dát is fancy brunchen in Wyck!

Brandsøn
Wanneer je vanuit Wyck de 'oude brug' over wandelt richting het historische stadscentrum en meteen links afslaat... Ontdek je Brandsøn. Met de Mosasaurus als trotse mascotte is deze fancy zaak dé plek voor een boozy brunch! Champagne, croissants & pancakes en een zalige Eggs Benedicts staan hier bijvoorbeeld op het menu. 

Culinair losgaan bij Harry's

Healthy start of the day

Livin' Room
Een gezonde start van de dag, dat is natuurlijk een briljant idee. Comfort food meets healthy bites bij Livin' Room, met reuze keuze uit de lekkerste gezonde sapjes. Vegetarische bezoekers zitten hier extra goed, want de vega gerechten zijn heel erg verrassend. Zoals de Halloumi Lover of de Babavegan met huisgemaakte baba ganoush. Livin' Room is gelegen in het hart van de binnenstad, aan de Heggestraat. 

Preps
Ook Preps staat bekend om de healthy starts. Populair zijn de pancakes met granola en vers fruit, maar ook de smoothie bowls smaken naar meer. Bij Preps kun je zelfs terecht als je een sapkuur wil volgen, dat zegt genoeg over hun vitamine-focused way of living. Bezoek je Maastricht? Dan is een vitaminerijk ontbijtje waarna je vol energie de stad kunt gaan verkennen een aanrader!

Een tafel vol lekkers bij Preps.