Waar vind ik rust?

Eindelijk: je mag weer dat vakantiegevoel opzoeken! Maar waar kun je het beste naartoe gaan als je vooral rust zoekt? Bezoek Maastricht! Want wij hebben echt alles binnen onze stadsgrenzen, en soms een stapje over de grens heen... In dit blog geven we je 5 tips om de rust op te zoeken in Maastricht. Hallo vakantiegevoel!

TIP 1: HALLO MAANDAG! 
De weekenden zijn het drukst, dat is natuurlijk niet zo verrassend. Maar we willen je graag extra inspireren om de weekenden te vergeten en Maastricht doordeweeks te komen ontdekken. Vooral als je de binnenstad wil bezoeken. De stad is namelijk écht veel en veel mooier tussen maandag en vrijdag. De ondernemers hebben meer tijd voor je en je hoeft niet in de rij te staan om je favoriete winkel te bezoeken!

TIP 2: EARLY BIRD
Het is al uit verschillende onderzoeken gebleken: vroeg opstaan is goed voor je! Het voordeel is dat veel mensen uitslapen tijdens hun vakantie, dus early birds hebben de stad voor zichzelf. Bekijk op deze pagina de openingstijden van de stad en wees er als eerste bij! 

TIP 3: GA DE NATUUR IN
Het voordeel van Maastricht is de unieke en groene ligging. Maastricht wordt niet alleen omringd door Duitsland en België, waardoor je binnen no-time zelfs een andere taal moet spreken, maar ook het heuvelland is verrassend mooi en groen. Een sportieve fietstocht richting Vaals of juist een mooie wandeling richting Kanne. Het kan allemaal in Maastricht, zonder je druk te hoeven maken over anderhalve meter afstand. Mooi meegenomen! Heb je de parels in Limburg al ontdekt?

TIP 4: BOEK EEN DAGJE WELLNESS
Voor de ondernemers zelf is het natuurlijk flink aanpassen, maar voor een bezoeker die graag rust wil is het een voordeel. Een dagje spa is veel minder druk dan dat je gewend bent. Als je dus graag ruimte en rust opzoekt en je je geen zorgen wil maken over te drukke plekken: boek dan een dagje wellness. Boek een lekkere massage en zet je telefoon de hele dag uit. Wat dacht je van een dagje Thermae 2000? Hmmm, genieten!

TIP 5: SKIP DE ZOMER
Wellicht heb je je al heel lang verheugd op een vakantie, heb je rekening te houden met de bouwvak en/of schoolvakanties. Maar als je een beetje flexibel is raden we je aan: kom ná de drukke vakantieperiode. Maastricht zal in september weer wat rustiger worden, waardoor jij in een zalig tempo van onze stad kan komen genieten. Nog eventjes volhouden = extra voorpret!