Ga naar inhoud

Waar vind ik rust?

Heerlijk, dat vakantiegevoel. Maar waar kun je het beste naartoe gaan als je vooral rust zoekt? Speciaal voor jou hebben we allerlei leuke tips op een rijtje gezet. Dan kun je in alle rust van Maastricht genieten zonder hinder

TIP 1: EARLY BIRD
Het is al uit verschillende onderzoeken gebleken: vroeg opstaan is goed voor je! Het voordeel is dat veel mensen uitslapen tijdens hun vakantie, dus early birds hebben de stad voor zichzelf. Bekijk op deze pagina de openingstijden van de stad en wees er als eerste bij! 

TIP 2: WIJKEN ONTDEKKEN!
Maastricht is heerlijk compact, maar ontzettend veelzijdig door de onderscheidende én kenmerkende wijken. Innovatie op spanning in het Sphinxkwartier en creativiteit in Wyck. Historie en 'sjiek' in het Stokstraatkwartier en jazzy vibes in het Jekerkwartier. We hebben samen met onze Official Maastricht Guides een paar 'beleefwandelingen' gecreëerd. Volg deze op eigen houtje en ontdek de wijken op je gemak. Beleefwandeling Wyck & Céramique & Wandeling Sphinxkwartier.

Uitkijkpunt van de ENCI-Groeve

TIP 3: SSSTT!
Niet aan te veel mensen doorvertellen, deze verborgen plekjes zijn namelijk nog lekker onontdekt. Daarom extra bijzonder om deze te leren kennen. Even van die gebaande paden af en vooral: verdwalen! Op die manier kom je op de meest bijzondere plekjes in Maastricht. In dit blog inspireren we je graag. 

TIP 4: GA DE NATUUR IN
Het voordeel van Maastricht is de unieke en groene ligging. Vanaf het centrum ben je binnen een minuutje of 10 op de SInt Pietersberg, waar je vanuit het uitkijkpunt op de fascinerende ENCI-Groeve kijkt. Hier kun je een fantastische wandeling maken en zelf een kopje koffie drinken met een stuk echte Limburgse vlaai! Daarnaast wordt Maastricht niet alleen omringd door Duitsland en België, waardoor je binnen no-time zelfs een andere taal moet spreken, maar ook het heuvelland is verrassend mooi en groen. Een sportieve fietstocht richting Vaals of juist een mooie wandeling richting Kanne. Het kan allemaal in Maastricht, zonder je druk te hoeven maken over anderhalve meter afstand. Mooi meegenomen! Heb je de parels in Limburg al ontdekt?

TIP 5: CULTUUR IN MAASTRICHT
Op cultureel gebied is er echt veel te beleven in Maastricht. Tentoonstellingen die je omver blazen, expo's die je aan het denken zetten en musea die je met hun bijzondere kunst een memorabel bezoekje aan Maastricht geven. Urenlang ronddwalen en helemaal tot rust komen, daar heb je toch zin in! Bekijk hier alle musea op een rij. 

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *