Ga naar inhoud

Warme activiteiten in de winter van Maastricht

Tijdens de (ijs)koude dagen is het voor de hand liggend om te gaan schaatsen, of een frisse neus te halen tijdens een winterwandeling. Maar wat moet je nou doen als je gewoon zin hebt in warmte? We brengen je graag op wat hartverwarmende ideeën. 

Zullen we naar de sauna?

Ja! Tijdens de ijskoude dagen is dit een top idee. Gelukkig leent Maastricht en haar omgeving zich perfect voor een dagje wellness. De kou buiten komt daarnaast nog eens goed van pas als je na de sauna het lijf even wil 'choqueren' met wat kou. Vergeet het dompelbad, gewoon even snel naar buiten. SpaSereen is de nieuwste aanwinst van Maastricht in het saunalandschap, gelegen in Dormio Resort. Tevens voor gasten die niet in het resort verblijven boekbaar. Een klassieker op het gebied van wellness en welbekend in Zuid-Limburg is natuurlijk Thermae2000, gelegen in Valkenburg. Gun jezelf een dagje warmte & wellness in Zuid-Limburg en boek jouw dagje sauna. Ow ja, vergeet niet om ook een massage te boeken voor jou óf met z'n twee!

Kopje koffie & verwonder jezelf

Want Boekhandel Dominicanen wordt niet voor niets heel vaak genoemd in lijstjes met de mooiste boekhandels van de hele wereld. In de voormalige Dominicanerkerk vind je nu een prachtige boekenwinkel, waar je tevens bij Coffeelovers neer kunt strijken voor een kopje koffie. Een tip van ons? Koop een mooi boek, bestel een lekkere koffie mét gebak en ga voor een uurtje me-time. Af en toe even om je heen kijken en genieten van dit waanzinnig een zeldzame uitzicht. Het is er écht heel mooi! 

Creatief met glas

Het is echt een vak apart; glazenier. Glas-in-lood is zo'n specifieke manier van glasbewerking, wat ons betreft is dit pure kunst. Wil je eens ervaren hoe het is om zelf zo'n kleurrijk kunstwerk van glas te maken? Dan heb jij geluk, want je kunt een workshop glas-in-loodmaken volgen bij de Glazerij! Deze workshop beslaat één dagdeel en is perfect tijdens de gure en donkere dagen. Je neemt aan het eind van de workshop je eigen glas-in-lood-kunstwerk mee. Wanneer de zon weer gaat schijnen kun je thuis van je eigen creatie gaan genieten! NB. De workshops raken al gauw vol, maar een aanvraag voor een groep is altijd welkom. 

De Glazerij
Gevestigd in de Heilige Geest

De Glazerij Glas in Lood workshop Maastricht De Glazerij Glas in Lood workshop Maastricht

Naar de film!

Lekker knus en warm: bezoek een van de cinema's in Maastricht. Tijdens een romantische film of een spannende sci-fi droom je eventjes weg. Lekker warm en knus bij elkaar ontsnap je aan het gure weer buiten. Het populaire aanbod vind je bij Pathé. Vergeet uiteraard niet je popcorn mee de zaal in te nemen ;-) Pal daar tegenover vind je Lumière Cinema, met arthouse-aanbod. Die laatste plek is tevens een perfecte locatie voor een gezellige lunch of diner met uitzicht op de jachthaven. Beide gelegen in het Sphinxkwartier. 

Filmhuis Bioscoop Maastricht

Kleur je kopje

Weer een creatieve tip in Maastricht. In de Mariastraat kun je je eigen keramiek beschilderen. Niet alleen leuk omdat je bijvoorbeeld het kopje erna mee naar huis neemt (of aan iemand cadeau geeft!) maar ook omdat je even helemaal tot rust komt tijdens zo'n creatieve workshop. Bij kleur-het-kopje vind je je creatieve zelf in het knusse atelier. Het is leuk om helemaal in je eentje te doen, of om met je leukste vrienden en/of collega's te doen. Weer helemaal iets anders en toch lekker in Maastricht :) 

Kleur het kopje
Mariastraat 11 | Binnenstad

Kleur het kopje maastricht Kleur het kopje maastricht

STRIKE!

Tijdens koude winterse dagen krijg je het natuurlijk pas echt warm bij wat fysieke inspanning. Hoe leuk is het dan om - in hartje Maastricht - het plezierige met het praktische (warm worden) te combineren? Een bezoekje aan entertainmentcentrum Olround is dan echt een aanrader. Potje bowlen met je gezin of vrienden staat sowieso gelijk aan een middag plezier. Natuurlijk zorgt wat beweging voor de nodige honger... In dat geval kun je op de eerste verdieping lekker steengrillen. Wéér een warme activiteit ;-)

Olround
Boschstraat 30 | Binnenstad

Olround Bowling Maastricht Olround Bowling Maastricht

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *