Ga naar inhoud

Fietsen & wandelen

Alles over fietsen in Limburg

Wie denkt aan fietsen in Zuid-Limburg denkt in eerste instantie aan het beklimmen van de vele heuvels die de regio rijk is. Maar de meest zuidelijke provincie van Nederland is ook voor recreatieve fietsers de ideale fietsregio bij uitstek. Zuid-Limburg heeft namelijk veel meer te bieden dan alleen deze heuvels. 

Langs Buitengoederen vol Verhalen

Verken Zuid-Limburg op de fiets via de 'Langs Buitengoederen vol Verhalen' route. Ontdek uniek cultureel erfgoed, prachtige natuur en verhalenrijke landgoederen in de gemeenten Meerssen, Valkenburg en Maastricht. Met 45 km en 23 stops biedt de route volop mogelijkheden: geniet van cultuur, een hapje en een drankje, speelplekken voor kinderen en rustbankjes voor een rustmoment. Fiets en ervaar het unieke landschap van Zuid-Limburg!

Ontdek de fietsroute

ALM-route - Aken, Luik en Maastricht door de Heuvelland-Fietsroute

Ontdek Aken, Luik en Maastricht met de ALM-route: 126 km puur fietsplezier! Begin op de Vaalserberg, fiets naar Luik via RAVeL 39/38 (50 km) door het groene Land van Herve. Volg daarna de Maasroute naar Maastricht (34 km), bewonder Visé en Lanaye's sluizen. Ga via de Caestert-pas naar Maastricht. Stap op de Sint-Pietersberg over naar de Heuvelland-Fietsroute voor nog eens 41 km fietsplezier en maak de ronde af.

Spring maar achterop bij mij...

Met een fietstour trap je zó door de stad en het heuvelland. Een leuke en actieve manier om de stad te leren kennen.

Bekijk fietsroutekaarten
Appelboomgaard Maastricht Regio Zuid-Limburg fietstour maastricht

Wandelen in Zuid-Limburg

Zuid-Limburg kent diverse natuurgebieden die zeker de moeite waard zijn om te ontdekken. Ontdek de kastelen in het Geuldal of verken de historische straten van Eijsden of Vaals. Vertrek je vanuit Maastricht? Ook dan zijn er routes die bij je passen. Welke route je ook kiest, je gaat zeker genieten van al het mooist dat Maastricht en haar regio te bieden heeft! 

Bekijk wandelroutekaarten
Maastricht Sint Pietersberg Picknick Zomer Drielandenpunt Vaals Maastricht Zuid-Limburg

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *