Ga naar inhoud

Sphinxkwartier

Bijzondere hotspots in industriële sferen

Midden in het Sphinxkwartier pronkt het iconische Eiffelgebouw. Vroeger een bekende sanitairfabriek, tegenwoordig een bruisend rijksmonument. Hip en happening voor internationale studenten, geliefd onder de locals om te winkelen, te wonen en te werken.

Kom je met de auto naar het Sphinxkwartier om te shoppen? Dan kun je het beste parkeren op de grote Sphinx parking. Deze bereik je via de Frontensingel, aan de achterkant van de Eiffel. Mocht hier geen plek meer zijn, dan kun je iets verderop de Frontenpark parkeerplaats proberen. Binnen no-time sta je op het gezellige Sphinxcour waar de eerste hotspots liggen.

Petrus Regoutplein & Sphinxcour

Rondom het Petrus Regoutplein shop je groen en gezond bij de biologische winkel en vind je een bekende Maastrichtse koffiebranderij. Neem ook een kijkje bij het trendy hotel met rooftopbar, ontdek de rijke historie in de 120 meter lange Sphinxpassage of ga homeshoppen.

Opvallend zijn de prachtig gerenoveerde oude fabriekshallen in het Sphinxcour: thuisbasis van een luxe interieurzaak met 17.500 m2  aan meubels, woondecoratie en andere lifestyle artikelen. Aan wooninspiratie geen gebrek!

Eten & drinken met uitzicht

In het Sphinxkwartier kun je naast leuk winkelen, in alle rust genieten van lekker eten en drinken. Op de top van de Eiffel ligt de enige rooftopbar van Maastricht. Dé perfecte spot voor kleine gerechtjes en heerlijke cocktails, terwijl je een panoramisch uitzicht over de stad hebt. Wil je verder relaxen? Pak een spannende 4DX film in de moderne bioscoop om de hoek.

‘t Bassin

Wist je al dat Maastricht beschikt over een historische binnenhaven? De voormalige voorraadkelders van ’t Bassin zijn omgetoverd tot diverse restaurants, vooral bekend om de lekkerste vis. Ook vind je er een porseleinwinkel van lokale makers.

Aan de overkant schittert één van de parels van Maastricht. Een cinema met sfeervol restaurant-café en zonovergoten terras, gevestigd in de oude energiecentrale van de Sphinxfabrieken. Zie je een alternatieve film of documentaire in combinatie met een gezellig etentje wel zitten? Dan ben je hier op de juiste plek.

De Boschstraat

De Boschstraat verbindt de monumentale binnenstad met het industriële en eigenzinnige Sphinxkwartier. In deze straat vind je de leukste conceptstores, zoals een plantenwinkel met café, kinder- /babywinkel met familie café, kunstgalerie, antiekhandel en tweedehandswinkel.

In dit deel van Maastricht liggen veel internationale eettentjes en elegante hotels. Zowel overdag als in de avonduren valt hier genoeg te beleven. Wat dacht je bijvoorbeeld van een avondje uit in het bruisende poppodium, gevestigd in de oude timmerfabriek? Een plek die je als muzikant of muziekliefhebber echt niet wilt missen!

Shoppen in andere stadsdelen