Ga naar inhoud

Stokstraatkwartier

Exclusieve merken in een bruisend kwartier

Het Stokstraatkwartier ligt precies tussen de binnenstad en het Jekerkwartier. De straatjes zijn hier smal en de kroegjes klein. De boetieks stijlvol en verfijnd. Of je nu op zoek bent naar prachtige designermerken, luxe schoenenlabels, schitterende juwelen, handgemaakte pralines of een fleurige bos bloemen. Het Stokstraatkwartier verrast!

Stokstraat, Plankstraat en Maastrichter Smedenstraat

De Stokstraat, Plankstraat en Maastrichter Smedenstraat vormen het levendige hart van het Stokstraatkwartier. Historische panden, rijksmonumenten, exclusieve modezaken en culinaire restaurants maken van dit kwartier een sfeervol stukje Maastricht. Kortom, een wijk die je gewoon moet ontdekken!

In de monumentale gebouwen vind je internationale designers, exclusieve juweliers, traditionele edelsmeden en chique designerschoenen, maar ook een luxe lingeriezaak en een lokale chocolatier. Het aanbod is enorm divers! Nog niet klaar met shoppen? Wandel naar de Binnenstad voor een compleet aanbod of steek de brug over naar het hippe Wyck.

Gastronomisch genieten

Van fancy cocktails en Scandinavische gerechten met een vernieuwende touch tot verrukkelijke wijnen en hemelse Italiaanse antipasti. In het Stokstraatkwartier geniet je na een middagje shoppen van een culinaire avond bij een van de vele gastronomische restaurants en daarna drink je een goed glas wijn in de wijnbar. Twee absolute aanraders! Nog niet genoeg gehad? Echte Maastrichtse sfeer en gezelligheid vind je in de kleine lokale cafés.