Ga naar inhoud

ArcheoHotspot Maastricht: Kom kennismaken met archeologie!

Maastricht

Ontdek de geheimen van archeologie in de ArcheoHotspot van Maastricht. ArcheoHotspots zijn inspirerende plekken in musea, bibliotheken, archieven en culturele centra, waar iedereen de kans krijgt om kennis te maken met de fascinerende wereld van archeologie.

Kinderen kunnen spelenderwijs kennismaken met archeologie door oude potjes weer aan elkaar te plakken, te puzzelen en door mee te helpen met zeven. Volwassenen kunnen ook meedoen of, nog beter, meehelpen met het ontrafelen van de Maastrichtse archeologiecollectie aan de hand van wisselende locaties. Men opent ieder zakje en bekijken de inhoud samen, waarna het wordt toegevoegd aan de database. Gezamenlijk ontsluit men de rijke geschiedenis van Maastricht.

Als extraatje kun je langskomen met eigen archeologische vondsten, Maastrichts keramiek of Japanse prenten (of andere objecten met raakvlakken met onze collecties) voor determinatie. Men staat klaar om je meer informatie te geven over je ontdekkingen.

Benieuwd naar de wereld van archeologie? Kom naar de ArcheoHotspot Maastricht in het Maastricht Museum!

Wanneer

  • Woensdag 29 mei 2024 13.30 - 16.00 uur
  • Let op: openingstijden kunnen afwijken tijdens feestdagen

Prijzen

  • Gratis
  • excl. Museumtickets

Locatie

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *