Ga naar inhoud
Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Expo Da Vinci

Europa Expo, Liège

Deze tentoonstelling neemt je mee terug in de tijd om meer te weten te komen over de zoektocht van Leonardo da Vinci om de geheime wetten van de natuur te ontdekken.

Deze expositie begint met de legende van Leonardo da Vinci en zijn baanbrekende werken, met in de hoofdrol werken zoals de Mona Lisa en de Salvator Mundi, het duurste schilderij ooit geveild, voor een verbluffende $450 miljoen in 2017 bij Christie's in New York.

De expositie onthult de volledige verzameling van alle codexen van Leonardo da Vinci, die in beperkte oplage zijn uitgegeven in de 20e eeuw. Als bezoekers word je meegesleept door de adembenemende tekeningen geselecteerd uit de 7.000 pagina's van zijn meesterwerken. Deze omvatten een schat aan reflecties en schetsen over uiteenlopende domeinen aan onderwerpen, waaronder geologie, optica, anatomie, wiskunde, mechanica, natuurkunde en astronomie. 

Bijzondere aandacht wordt besteed aan de codices Arundel, Atlanticus en Leicester, die in het bezit zijn van niemand minder dan Bill Gates.

Prijzen

  • € 17,00

Locatie