Ga naar inhoud

Mini expo: Triceratops

Maastricht

Triceratops was een tijdgenoot van de mosasauriërs oftewel Maashagedissen. In deze mini-expositie is ruim aandacht voor de dino’s en tijdgenoten: eendenbekdino's (Hadrosauridae), vleeseters zoals mini T-rexen én twee vliegende dino's.

Triceratops mini-expositie is vanaf dinsdag 25 juni te zien in de Huiskamer. Deze is omgetoverd tot een plek waarin je diverse fossiele resten van een Triceratops, in bruikleen gegeven door Naturalis Biodiversity Center (Leiden), kunt bewonderen maar ook resten van dino's uit de Natuurhistorisch Museum Maastricht collectie.

Ook is er voor kinderen van alles te beleven; van Verwondertafels tot Triceratops kleurplaten. Aan de wand zie je een kleine Triceratops, nou ja klein, van circa 3 meter lengte. Helemaal van bee board karton gemaakt.

Wil je 'the real works' zien? Ga dan naar Centre Céramique en bekijk daar het reusachtige skelet van Triceratops horridus. Dit skelet is t/m 4 augustus in de hal van het gebouw te zien. Je weet niet wat je ziet! Lees meer over dit bijzondere project via Triceratops in Centre Céramique.

Wanneer

  • Dagelijks t/m 4 augustus 2024

Locatie