Ga naar inhoud
Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Groet Mestreechs Dictee | Veldeke Mestreech

Céramique, Maastricht

'T Groet Mestreechs Dictee! Een perfecte oefening om het geschreven Maastrichts te leren. Veldeke Mestreech heeft als ideaal dat het Maastrichts blijft leven als eigentijdse, moderne taal. De winnaar krijgt een plekje in de ere-galerij en een speciaal voor het dictee ontwikkelde trofee.

Op zondag 3 maart aanstaande vindt alweer de 19de editie van ’t Groet Mestreechs Dictee plaats in Centre Céramique. Sinds vorig jaar is ’t Groet Mestreechs Dictee weer terug op haar oude vertrouwde locatie, tussen de prachtige boeken van de bibliotheek en bij het Maastrichts Museum.

Het dictee voor de 19de editie is geschreven door burgemeester Wim Hillenaar. Hillenaar is sinds…

Op zondag 3 maart aanstaande vindt alweer de 19de editie van ’t Groet Mestreechs Dictee plaats in Centre Céramique. Sinds vorig jaar is ’t Groet Mestreechs Dictee weer terug op haar oude vertrouwde locatie, tussen de prachtige boeken van de bibliotheek en bij het Maastrichts Museum.

Het dictee voor de 19de editie is geschreven door burgemeester Wim Hillenaar. Hillenaar is sinds de zomer 2023 burgemeester van Maastricht en is volop bezig met het leren van de Mestreechter taol. Zo kreeg hij al les van Hortense Brounts. Hillenaar: “’t Mestreechs verstaan gaat al best goed, het spreken begint, maar schrijven is echt een vak apart. Vandaar dat ik ook enige hulp heb ingeroepen van mijn adviseur Stefan Gybels die al meermaals heeft deelgenomen aan het dictee.” Hillenaar koos als thema zijn eerste maanden als burgemeester van Maastricht en wat hem daarin is opgevallen. “Ik heb nu al groot respect voor de deelnemers want laat ik het zo zeggen: er zitten wat uitdagingen in de tekst. Laot uuch verrasse!”

De winnaar van het dictee krijgt een plekje in de ere-galerij en een speciaal voor het dictee ontwikkelde trofee. Er is ook de mogelijkheid om ‘veur spek en boene’ mee te doen. Een perfecte oefening om het geschreven Maastrichts te leren. Deze deelnemers kunnen aan het dictee meedoen en mogen na afloop hun dictee zelf corrigeren. 

Prijzen

  • VolwassenenGratis Inschrijven kan vanaf nu via de website: www.veldekekrinkmesteech.nl.
  • Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Locatie

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *