Ga naar inhoud

Een reis door de tijd

Valkenburg

Met de vaste expositie op de middenverdieping wil Museum Valkenburg het verhaal van Valkenburg en omstreken vertellen, vanaf de oudste oudheid tot de moderne tijd.

Contact

Museum Valkenburg
Grotestraat Centrum 31
6301 CW Valkenburg
Plan je route

vanaf jouw locatie

Meer informatie

Je vindt er alles over geologie, archeologie en vuurstenen, maar ook over Valkenburg als mergelstad en vestingstad. Thema’s als het Katholicisme, de Geul, het toerisme en de Via Belgica komen voorbij.

“De vernieuwing van het museum heeft op deze verdieping een sterk experimenteel karakter gekregen”, zegt ontwerper Paul Tieman. Met deze vormgeving worden nieuwe wegen ingeslagen, zodat het gebouw en de opgestelde collectie voor bezoekers een verrassing worden. De nieuw ingerichte midden verdieping is daarmee een “totaal kunstwerk” geworden. Museum Valkenburg ontwikkelt zo een eigen uniek gezicht.

Wanneer

  • Elke dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag 13.00 - 17.00 uur

Prijzen

  • € 8,00

Locatie

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *