Ga naar inhoud

De fijnste bloemenzaken van Maastricht

Een boeketje bloemen: altijd een goed idee. Of je er nou iemand beterschap mee wenst, nèt een wat mooiere dag mee bezorgd of juist je eigen huiskamer mee opfleurt. Maastricht kent heel wat mooie bloemenzaken en in dit blog vertellen we je er meer over!

Frissen-Pieters

Al sinds 1847 is het 'blooming business' bij Frissen-Pieters aan de Graanmarkt. Eigenaar Michel (5e generatie van het bedrijf) baat hier samen met zijn vrouw Loes deze fantastische (kleine, maar oh zo fijne) bloemenzaak uit. Aan de voet van het Onze Lieve Vrouweplein kun je hier terecht voor koninklijke boeketten (want ja, hofleverancier!) en mooie deco-items zoals bijzondere vazen en beeldjes. Het vak zit écht in hun bloed en dat laten ze weten met een leuke anekdote: "Eén van onze dochters heet Bloeme. Nadat zij geboren was keek onze zoon Sebastiaan er raar van op als we bloemen gingen verkopen of de bloemen water moesten geven. Hij dacht dat het om zijn zusje ging..." Het zal ons niets verbazen als het vak hun met de paplepel wordt ingegoten.

Frissen-Pieters
Graanmarkt 2 | Stokstraatkwartier

Frissen Pieters Maastricht

Belfleur Sint Pieter

Bij Belfleur kun je al sinds 2008 terecht voor de mooiste boeketten. De werknemers van deze zaak (die je zowel in de wijk Sint Pieter als in de wijk Belfort kunt bezoeken) staan niet alleen bekend om hun passie voor bloemen. De verbondenheid met de buurt is iets dat hen echt kenmerkt en misschien wel onderscheidt. Waar hun klanten voor komen? Van bruiloft tot afscheid, op de meest bijzondere momenten willen mensen hun boodschap met bloemen geven. Dat levert hele bijzondere ontmoetingen op... Extra tip: wandel hier even naar binnen na een mooie wandeling over de Sint Pietersberg en / of trakteer jezelf op een lekker stukje vlaai bij Peter Lemmens (aan de overkant.)

Belfleur Sint Pieter
Glacisweg 37B | Sint Pieter

Belfleur Sint Pieter Maastricht Belfleur Sint Pieter Maastricht

Pracht Bloemen Maastricht

Wat jonger in Maastricht, maar zeker een aanrader om te bezoeken. Pracht Bloemen Maastricht is sinds 2016 gevestigd op de Grote Gracht in hartje stad. Niet alleen voor de meest fleurige boeketten nodigen de eigenaren je uit een bezoekje te komen nemen, maar ook zeker voor het ruime assortiment aan kamerplanten. Heb je al moeite met een cactus in leven te houden, we hear you! Het fijne aan het team van Pracht Bloemen is dat ze je altijd voorzien van het beste verzorgingsadvies zodat jij zo lang mogelijk van je groen in huis kunt genieten. 

Pracht Bloemen
Grote Gracht 24 | Binnenstad

Pracht Bloemen Maastricht Pracht Bloemen Maastricht

Bloemen & Planten

Misschien wel op een van de mooiste plekjes in Wyck vind je Bloemen & Planten. Deze bloemist heeft een charmante kiosk als decor, midden op De Percee. Beter bekend als 'het pleintje voor de Poshoorn'. Vroeger noemden ze deze weg van het station naar de Sint Servaasbrug De Percee, nu is het adres van deze bloemenzaak aan de Lage Barakken. Ben je een lekker dagje gaan shoppen in Wyck? Trakteer jezelf voordat je huiswaarts gaat op een mooi boeket van Bloemen & Planten in Wyck!

Bloemen en Planten
Lage Barakken 31 | Wyck

Bloemenshop van der Weijden Station Maastricht

Ken je dat gevoel? Je gaat op bezoek bij die verre vriend of je lieve oma en nèt voordat je de trein instapt.... Bloemen vergeten! Nou, als je bij het treinstation van Maastricht bent heb je geluk. Want bij Bloemenshop Van der Weijden Station Maastricht kun je altijd last-minute de mooiste boeketten scoren. Niet alleen om iemand anders blij te maken, maar natuurlijk ook voor jezelf.

Bloemenshop Van der Weijden Station Maastricht
Stationsplein 29 | Wyck

Bloemenshop van der Weijden Maastricht

Laat je inspireren... - ...met deze blogs

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *