Ga naar inhoud

Dansproeverij in Maastricht

Let's dance!

Tijdens de Nederlandse Dansdagen staat de stad geheel in het teken van DANS! Deze weelderige en verrassende kunstvorm zorgt er voor dat de stad continu in beweging is. Van sierlijke pirouettes tot urban street dance. We inspireren je graag met dit blog om de dans met Maastricht aan te gaan. Een manier van ontdekken waar je nog lang van kunt nagenieten. In dit blog vullen we twee dagen Maastricht voor je in, waar je de mooiste dansvoorstellingen kunt combineren met de Maastrichtse cultuur.

De Nederlandse Dansdagen vinden plaats van 30 september tot en met 7 oktober.

De binnenstad gezien vanuit Wyck.

Dag 1 - Zaterdag 2 oktober

Leuk dat je Maastricht wil ontdekken. In samenwerking met de Nederlandse Dansdagen hebben wij een zogenaamde Dansproeverij voor je samengesteld. Hiermee ontdek je zowel dans in de stad, als Maastricht als culturele en culinaire stad zelf. Wanneer je nog niet thuis bent in de wereld van dans is dit een bijzondere manier van kennismaken. Wel al expert op dit gebied? Dan ga je enorm genieten van deze ultieme combinatie. Best of both worlds...

Je start je dag in het altijd bruisende Wyck. Een fijne wijk van Maastricht, trots gelegen tussen het station en de Maas. Deze wijk staat bekend om haar ambitieuze en creatieve makers, culinaire hotspots en het mooiste uitzicht over de Maas. Wat dacht je van een lekkere high-tea bij SoDelicious, een hippe lunch bij 't Wycker Cabinet of een artistieke en culinaire uitspatting bij Café Zondag. De mogelijkheden zijn werkelijk eindeloos wanneer je door Wyck wandelt.

Op het gebied van dans... - 3 tips

Arcus Cloud  - Dunja Jocic & Cello Octet Amsterdam van 13:30 tot 14:25 in Theater aan het Vrijthof. Hiervoor moet je dus nog wel even de 'oude brug' oversteken... Dunja Jocic is overigens winnares van de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht in 2018. 

Of ga naar deze bijzondere installatie: The GAIA solos - Luke Jerram en Dalma Doman van12:30 tot 13:00 in de Gashouder, gelegen in het Sphinxkwartier. 

Of als derde optie raden we je The Most Fascinating Problem in the World / Exceptions Occur - Nederlands Dans Theater 2 / Tom Weinberger & Milena Twiehaus aan, van 15:00 tot 15:59 in Landbouwbelang.

Beelden van de ENCI-Groeve.

Even een frisse neus

Tussendoor even genieten van de mooie parken en wijken? Goed idee! Bezoek een van de parken in de stad. Denk aan het Frontenpark, het welbekende Stadspark of wandel de St.Pietersberg op. De leukste routes en wandelingen vind je hier.

Het avondprogramma - 3 tips

De avond breekt aan. Tijd voor de volgende voorstelling! Wat dacht je van Our house is on Fire - Nicole Beutler Projects | Norrdans (SE) rondom klimaatproblematiek van 17:00 tot 18:00 in de Papyruszaal van Theater aan het Vrijthof. Dan heb je daarna nog ruim de tijd om te gaan dineren in de stad. 

Dat geldt overigens ook voor de tweede optie: Kites - Roshanak Morrowatian van 17:30 tot 18:30 in AINSI rondom vluchtelingenproblematiek (Première). Twee bijzondere onderwerpen, zeer actueel, die in combinatie met dance en performance art aan het licht worden gebracht.

Een hapje en een drankje erna...

Kies je voor de eerste voorstelling, dan wandel je eenvoudig vanuit het Vrijthof naar allerlei lekkere restaurantjes. Denk aan Gio's of Il Bacaro! Kies je voor de tweede optie, dan ben je snel bij Gastrobar Puro, een echte aanrader! Gelegen in het prachtige Sint Pieter aan de voet van de - je raadt het al - Sint Pietersberg. Deze omgeving leent zich perfect voor een lange avondwandeling...

Dag 2 - Zondag 3 oktober

Deze dag is perfect om met het hele gezin door te brengen. Een echte familiedag! Samen van Maastricht genieten én een mooie dansvoorstelling bekijken. De dag start natuurlijk bij een goed ontbijt. We raden je Restaurant Bijzonder aan, wederom een restaurant aan de voet van de Sint Pietersberg. We zijn nou eenmaal nogal fan van deze omgeving, omdat het zó dichtbij het stadscentrum ligt, maar je tegelijkertijd van de natuur kunt genieten. Ook Coffeelovers bij Plein 1992 is een aanrader, in het architectonisch hoogstaande Céramique. (Meer over deze wijk weten? Lees dit blog!)

Gezellig samen eten

Met de hele familie iets lekkers eten? We raden je Bavet aan, op de Markt in Maastricht. Dit familie-proof restaurant is niet de spaghetteria die je gewend bent. Rechtstreeks uit België is dit populaire concept overgewaaid. Voor de kleine en grote eter! 

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *