Maastricht: gezellig shoppen op de markt

Tijdens de weekmarkten in Maastricht, voel je een kenmerkende vibe in Maastricht. Het bruist dan in de stad, er hangt een specifieke sfeer. Marktlieden komen bij elkaar om hun mooiste waren aan de man te brengen. De beste visboer uit IJmuiden of een lokale bakker met zijn fijnste vlaaien, biologische producten uit de buurt of een antiekverzamelaar met liefde voor brocante. Ze laten  je kennismaken met al het lekkers én moois dat zij met liefde en passie naar de markt brengen.

De woensdag- en vrijdagmarkt

Op woensdagen en vrijdagen vind je op de Markt in Maastricht (rondom het Stadhuis) de verse weekmarkt. Streekproducten, biologisch eten & drinken en talloze kraampjes met de laatste mode. Op woensdag kun je tussen 09:00 en 15:00 uur terecht op deze warenmarkt. De visboer nodigt je uit voor een bakje verse warme vis. Een klein praatje tussendoor over de mooie stad. Misschien ook nog wat verse vis voor vanavond? Een bloemetje voor die lieve vriendin koop je eventjes verderop. Tussendoor haal je nog een zak vers gebrande noten waar je onderweg van mag snoepen. De woensdagmarkt won niet voor niets in 2017 de prijs voor Beste Middelgrote Markt van Nederland. Zeker een bezoekje waard!

Ben je op vrijdag in Maastricht? Dat komt goed uit! Want op de warenmarkt op vrijdag kun je – wederom – tussen 09:00 en 15:00 uur terecht op de Markt. Hetzelfde aanbod als op de woensdag, maar dan een stuk uitgebreider. Een prachtige stoffenkraam verwelkomt je vanaf de kant van de Maas. Fluweel, prachtig zijde en de mooiste knopen. De kraam met stoffen is een uniek onderdeel van de markt in Maastricht. Dat merk je vanzelf wanneer je de veelzijdige stoffenkraam bezoekt… De altijd vriendelijke marktlieden klimmen graag voor jou de meetlat in. Ook de vrijdagmarkt viel eerder in de prijzen. In 2014 werd deze markt in Maastricht uitgeroepen tot de Beste Grote Markt van Nederland. Met zo’n 400 kramen werd dit natuurlijk feestelijk gevierd door de kraameigenaren. Je voelt het enthousiasme nog steeds bij ieder bezoekje aan de markt.

Even pauzeren is altijd een goed idee. Plof neer met je zware boodschappentassen op een van de omliggende terrasjes. Een goede kop koffie en een stuk Limburgse vlaai geven je weer energie. De Maastrichtse gastvrijheid lacht je toe.

De Bio Markt

Ook zo’n fan van biologische producten? Bezoek dan de biologische markt in Wyck. Dit stadsdeel staat sowieso al bekend om de vele lokale ondernemers met hart voor hun vak. Op donderdagen tussen 13:30 en 18:30 kun je op De Percée terecht voor lokale en biologische producten. Met zorg en liefde gemaakt. Dit pittoreske pleintje, met de trotse klok aan het einde, verwelkomt je al gauw vanaf het treinstation van Maastricht. Op deze Bio Markt staat ‘think global, buy local’ centraal. Beter voor de planeet en dus shop je hier met een goed gevoel de mooiste producten!

Brocante Markt & Vlooienmarkt

Het kopen van vintage kleding en tweedehands producten is niet alleen een trend, het is ook nog eens een bewuste keuze. Daarnaast geniet je tijdens de zaterdagse vlooienmarkt in Maastricht van bonte gezelligheid. Menig bezoeker van deze markt komt thuis met eigenzinnige pareltjes en vintage verrassingen. Van 10:00 tot 16:00 uur kun je hier op zaterdagen shoppen, tenzij er een evenement gepland staat. Iedere zondag kun je tot 17:30 uur de Markt afstruinen voor antieke meubelen en een ruim aanbod van brocante. Kunstkenners en hobbyisten bieden hier hun mooiste waren aan. Je vindt ook deze markt op de Markt voor het Stadhuis.

Kijk hier alle informatie over de markten in Maastricht.

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *