Ga naar inhoud

New Kid in Town: April

Waar de natuur in bloei gaat, poppen de nieuwe ondernemers uit de Maastrichtse grond. Geen hypes, geen eendagsvliegen... De Maastrichtse ondernemer is vernieuwend, ambitieus en vooral het vermelden waard. Vandaar dit overzicht met de 'New Kids in Town' van april 2024.

Enigma

Als we vanuit de Stokstraat naar het Jekerkwartier wandelen, kiezen we graag de romantische en rustige route. Via de Sint Bernardusstraat dus, met uitzicht op de Helpoort. Heerlijk om juist op die plek een bijzonder nieuw restaurant te vinden. Sinds kort vind je hier Restaurant Enigma, waar je 5 avonden per week kunt genieten van een bijzonder culinair concept. Je kiest 3 of 5 gangen en de rest ligt in hun handen. Het dessert met lange peper, kardemom en calvados heeft eigenaresse Lisa gecombineerd met appel, peer en bergamot. Een gerecht waar de eerste gasten zeer positief op hebben gereageerd. Maar ook de koolrabi in zoutkorst blijkt populair. Benieuwd? Ga lekker zelf proeven!

Restaurant Enigma
Sint Bernardusstraat 20 | Jekerkwartier

Restaurant Enigma Maastricht Restaurant Enigma Maastricht

Bar Verde

Ha! Vernieuwing, daar lusten wij wel pap van. Vooral op het gebied van vegan gastronomie is het vaak een speld in een hooiberg zoeken. Tot nu. Bar Verde strijkt neer in Maastricht en wel aan de rand van de Sint Pietersberg. Eigenaresse Celina vertelt: "Ik vind het zelf al jaren leuk om veganistisch te koken en zag overal in andere steden deze zaakjes oppoppen. Ik miste dat echt in Maastricht." Voorheen runde Celina met haar partner Burgerlijk, waar - tegen het verwachte in - bijna de helft van de bestellingen vegetarisch of vegan was. Reden genoeg om het nu over een volledige plantaardige boeg te gooien. Wij zijn voor!

Bar Verde
Lage Kanaaldijk | 54 Sint Pieter

Bar Verde Maastricht Bar Verde Maastricht

Weekend MaxMara

'Weekend MaxMara' is bij veel fashion-lovers al lang bekend. Voor de nieuwkomers: Weekend MaxMara is een lijn van MaxMara die voornamelijk populair is door haar kleurrijke en betaalbare karakter. Een concept dat perfect past bij de shoppingcultuur van Maastricht. Uitbater Fabiola heeft het van geen vreemde, haar moeder runt al jaren met veel liefde MaxMara aan de Bredestraat. Fabiola over de nieuwe stap in haar carrière: "Ik kijk er naar uit om iedere nieuwsgierige vrouw in de watten te leggen met onze gastvrijheid." Gaat dat zien!

Weekend MaxMara
Maastrichter Smedenstraat 23 | Stokstraatkwartier

Weekend Max Mara Weekend Max Mara

Bistro VIEF

Eindelijk weer een nieuwe bestemming voor een van de leukste plekjes van Maastricht. Onderaan de Sint Pietersberg vind je de 'Vijfsprong' (Viefsprunk in het Maastrichts), waar jarenlang Café de Sjans lag. Wachten wordt beloond want bij Bistro Vief kun je heerlijk genieten. Een bescheiden kaart, met de lekkerste gerechten voor lunch en diner. Het culinaire team is deels afkomstig van Il Bacaro op het Vrijthof. Dan weet je wel wat je verwachten mag. Favoriet? De chocolademousse die ze aan tafel komen opscheppen... Hmmmmm!

Bistro VIEF
Mergelweg 1 | Sint Pieter

Bistro Vief Maastricht Bistro Vief Maastricht

Meer New Kids - Ontdek de nieuwste zaken

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *