Ga naar inhoud

New Kid in Town

In Maastricht geloven we niet zo in hypes. Dat hebben we gewoonweg niet nodig. Ondernemers in de stad zijn ambitieus, maar overhaasten niets. Ze nemen graag de tijd om hun toffe en vaak creatieve concepten tot in de puntjes uit te werken. Dat resulteert in een authentiek aanbod, van culinair tot retail. Omdat we zeker niet willen dat je door de bomen het bos niet meer ziet, delen we graag de nieuwste aanwinsten van de stad met je. Dit zijn de newest 'kids' in town!

Bar Beurre

Laten we eerlijk zijn, alles is lekkerder met boter. Wel 'gooj boter', zoals wij dat in Maastricht noemen. Daarover gesproken, het Maastrichtse culinaire landschap is een lid rijker: Bar Beurre. Robin & Jesper zijn twee jonge talenten die de handen ineen sloegen. Ze hadden het concept niet volledig uitgetekend, maar wisten wel dat Bar Beurre een plek moest zijn waar je gaat uit eten alsof je bij vrienden op bezoek bent. "Dat zou toch chill zijn?", aldus de nieuwe eigenaren van het pand aan de Sint Pieterstraat. Alles behalve braaf, dat is Bar Beurre ook. Favoriete gerechten van de chef? De langoustine met zuurdesembrioche en bisque en als toetje pistache-ijs met dragon-anglaise. 

Bar Beurre
Sint Pieterstraat 54 | Jekerkwartier

Bar Beurre Maastricht New Kid in Town Bar Beurre Maastricht New Kid in Town

MADAQ

Chocoladeliefhebbers opgelet: bij MADAQ geven ze een nieuwe betekenis aan de chocoladebeleving. Oprichter Soufiane Mourabit verkoopt niet zomaar chocolade. Nee, hij biedt twaalf unieke smaakcombinaties. "Met zorg geselecteerde ingrediënten die ongeëvenaarde smaken creëren, elk met een eigen verhaal", aldus de ambitieuze Soufiane. Alle producten worden handgemaakt in MADAQ's eigen Atelier in Velp. MADAQ betekent overigens 'smaak' in het Berbers, dat meteen de afkomst van Soufiane verraadt. Daar dankt hij ook zijn bijzondere gevoel voor smaak aan, iets waar wij jaloers op kunnen worden. Bezoek MADAQ vooral als je eens goed verrast wil worden. Tips van de eigenaar? Proef de hot chocolate met amandelmelk met een amandel-arganolie bonbon. De Moroccan coffee bonbon is ook echt een aanrader én tevens in vegan-variant te verkrijgen!

MADAQ
Muntstraat 46 | Binnenstad

MADAQ Maastricht Chocolade MADAQ Maastricht Chocolade

The Matcha Society

Misschien ken je Asrin al van haar waanzinnig lekkere Luxury Dadelbonbons... De ambitieuze dame kon niet stilzitten en was er klaar voor om haar liefde voor Matcha te delen met Maastricht. Match-wat? Matcha is 100% Japanse groene thee die op een traditionele wijze wordt gemaakt en kent talloze gezondheidsvoordelen. "De Japanse filosofieën en rituelen over vertragen en verbinden en de wijze waarop dat geïntegreerd wordt in het leven van de Japanners spreekt mij enorm aan. De wijze waarop Japanse Matcha thee op traditionele wijze wordt gemaakt is voor mij een ware kunst en ritueel welke ik heb geïntegreerd in mijn levensstijl." aldus Asris, die begint te stralen als ze het over haar matcha-concept heeft. Afgelopen oktober liep ze door de Nieuwstraat in Maastricht en raakte enorm geïnspireerd door het pand op nummer 26. Een prachtig Maastrichts monumentaal pand dat heel mooi en modern gerenoveerd is met respect voor het oude. Bezoek The Matcha Society als je, net als wij, geïnspireerd wilt worden door haar verhaal. Let op, het werkt aanstekelijk ;-) Fan geworden? Koop een setje voor thuis en ga lekker zelf aan de slag!

The Matcha Society
Nieuwstraat 26 | Binnenstad

The Matcha Society Maastricht The Matcha Society Maastricht

Restobar JOS.

Joske haar liefde voor lekker eten en drinken is iets dat ze vooral met zo veel mogelijk mensen wilde delen. Reden voor haar om vorig jaar Restobar JOS. te openen. Jos is geen 65-jarige meneer die zijn pensioen culinair wil invullen. Jos staat voor Joske, een jonge, frisse en vooral ambitieuze vrouw die weet waar ze goed in is. Grenzeloos shared dining aan de man brengen! Samen met chef Hein en de rest van het team staat ze dagelijks klaar om je allerlei lekkers van over de hele wereld te laten proeven. Uiteraard met een goed glas wijn, we blijven natuurlijk bourgondiërs. Gelegen in het bruisende Wyck is Restobar JOS. een plek zonder nonsense, maar met héél lekker eten. Favorietjes van 't moment? De gegrilde pulpo, maar ook de best selling arancini! 

Restobar JOS.
Rechtstraat 12 | Wyck

Restobar JOS New Kid in Town Maastricht Restobar JOS New Kid in Town Maastricht

Laat je inspireren - Ontdek nog meer van Maastricht

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *