Ga naar inhoud

Vijf dagen in Maastricht

Een bezoek aan Maastricht, de hoofdstad van Limburg. Dat is een goed idee. Maar wat wil je écht niet missen? Een belangrijke keuze die je van tevoren dient te maken is hoe lang je wil blijven. Kies je voor vijf dagen? Dan kun je écht alles uit je bezoek halen en zelfs de regio volop ontdekken. Dat wordt genieten!

Uitkijkpunt Enci-Groeve

Stadsbrouwerij Maastricht.

Dag 2 - Time to explore

Mooi museum aan nog mooier plein
De locatie van dit fotomuseum is alleen al een bezoekje waard: het Fotomuseum aan het Vrijthof ligt (hoe kan het ook anders) aan het Vrijthof! Een van de mooiste pleinen van het land. In dit museum vind je de meest bijzondere foto-tentoonstellingen. Van dance-fotografie tot een indrukwekkende expo over oorlogsoverlevers. Meer interesse in de musea van Maastricht? Klik dan hier.

Op de fiets!
Lekker actief je dag voortzetten? Spring op de fiets en ontdek de stad en omgeving op een sportieve wijze. Bekijk online de fietsroutes die je kunt volgen of breng een bezoek aan het Maastricht Visitor Center om de beste fiets-tips te krijgen.

Even lokaal shoppen
Bij het Maastricht Visitor Center kun je niet alleen terecht met je vragen over Maastricht. Informatie & inspiratie over je bezoek is hier volop te verkrijgen. Maar daarnaast kun je hier ook terecht voor de leukste souvenirs en mooiste cadeaus van lokale makers. Online is er ook genoeg te zien, bekijk hier de webshop

Tijd voor diner
Tijdens je bezoek aan Maastricht is dit toch vaak het hoogtepunt van de dag: de dag bespreken en lekker lang tafelen. Wat dacht je van een krokant avondje bij Bistro Croquant? Naast hun specialiteit (de lekkerste kroketten) is hier allerlei lekkers en lokaals te krijgen. Om de hoek ligt Café de Pieter, een typisch Maastrichts café waar locals elkaar treffen en de leukste live concertjes worden gegeven door lokale bands. 

Leuke producten in het Maastricht Visitor Center.

Een van de boten van Rederij Stiphout.

Dag 4 - Saving the best for last

Zoet begin van de dag
Na je ontbijt (houd het deze keer maar bij een licht ontbijtje) ga je naar de stad om het zoetste souvenir van de wereld te ontdekken: de vlaai uit Maastricht. Geen bezoek aan Maastricht is compleet als je de vlaai niet hebt geproefd. Er zijn heel wat bakkers die het vlaaibakken meester zijn. Maar wat is de vlaai nou eigenlijk, hoe eet je hem en waar kun je hem kopen? Dat lees je in dit blog! Hier vind je ook een overzicht van de echte Maastrichtse vlaaibakkers.

Tijd voor lunch
Tsja, je zou het bijna vergeten: lunch! Dit keer strijk je neer bij Stadsherberg De Poshoorn in Wyck. Een fijne plek met wanneer het zonnetje schijnt een bijzonder leuk terras. Hier bruist het altijd! Voor de volgende keer: bij De Poshoorn kun je ook logeren!

Bier en vertier
Tijdens een rondleiding bij Brouwerij Bosch leer je alles over de ambacht genaamd bier maken, in Maastricht een koud kunstje. Want er zijn talloze brouwerijen die al jarenlang de lekkerste biertjes brouwen. O ja, proeven mag ook ;) 

Romantiek in de gewelvenkelder
Als einde van je prachtige verblijf in Maastricht trakteer je jezelf en je reisgezelschap op een geweldig diner bij Le Bon Vivant. In de romantische gewelvenkelder in hartje Maastricht serveert chef Björn de lekkerste gerechten. Klassieke Franse keuken met een verrassende twist, gepaard met Maastrichtse gastronomie. Dit wil je!

Dineren bij Le Bon Vivant.