Coronavirus (COVID-19) informatie en genomen maatregelen in Maastricht. Lees meer.

Tentoonstellingen in Maastricht

Bezoek je Maastricht, ontdek dan zeker de verschillende musea en het veelzijdige aanbod aan tentoonstellingen. Van het Fotomuseum aan het Vrijthof voor fotografie tot het imposante Bonnefanten voor hedendaagse kunst. Meer interesse in de geschiedenis van de Mosasaurus? Stap dan binnen in het Natuurhistorisch Museum. Maastrichtse musea blijven je verrassen. Weet jij al waar je deze keer naar toe gaat? Op deze pagina vertellen we je alles over tentoonstellingen in Maastricht.

Margaret Kilgallen | That's where the beauty is

Kilgallen maakte in de jaren ’90 in San Francisco furore met haar lijntekeningen die nauw verband houden met de verschillende subculturen en feministische thema’s. Haar oeuvre barst van de visuele complexiteit. Zeer bijzonder in de tentoonstelling zijn de gereconstrueerde muurschilderingen van Kilgallen. De originele schilderingen waren van tijdelijke aard, maar ze worden door een team van experts opnieuw in hun volle glorie hersteld. Ontdek aan de hand van meerdere werken de tegenstelling tussen de enerzijds hoopvolle "American dream" en de anderzijds schrijnende realiteit van San Fransisco in de jaren '90. Kilgallen laat ons herinneren dat alles mooi kan zijn.That's where the beauty is.

De tentoonstelling That's where the beauty is. is tot 7 november 2021 in het Bonnefanten te zien.

Meer informatie!

Identities

Een aangrijpende tentoonstelling die de verhalen van 22 Maastrichtenaren, Limburgers en Nederlanders vertelt in de vorm van videoportretten. De ondewerpen religie, migratie, cultuur, natuur en ook de coronacrisis komen aan bod. Je beluistert de portretverhalen met een koptelefoon. Ontdek de achtergrond van deze personen, hun drijfveren, dromen, zekerheden en onzekerheden. Kijk met andere ogen naar hen en zie wat ons met elkaar verbindt én wat ons uniek maakt.

De videoportretten zijn tot en met 10 oktober 2021 te bekijken in Centre Céramique.

Ontdek het!
 • SLAPEN

  Kom ook

  Maastricht Overnachten Slapen Hotel Midweekend Beluga Mansion
 • THEATER

  Bezoek het

 • DANST!

  Maastricht 

  Dans Maastricht
 • MUZIEK

  Geniet van