Ga naar inhoud

Musea in Maastricht

Ontdek Maastrichtse Musea

Bezoek je Maastricht, ontdek dan zeker de verschillende musea en het veelzijdige aanbod aan tentoonstellingen. Van het Fotomuseum aan het Vrijthof voor fotografie tot het imposante Bonnefanten voor hedendaagse kunst. Meer interesse in de geschiedenis van de Mosasaurus? Stap dan binnen in het Natuurhistorisch Museum. Maastrichtse musea blijven je verrassen. Weet jij al waar je deze keer naar toe gaat? Op deze pagina vertellen we je alles over tentoonstellingen in Maastricht.

Museumtip - Exposities en tentoonstelling die je niet wilt missen

Arturo Kameya | Opaque Spirits

Arturo Kameya en Claudia Martínez Garay creëren een intrigerende tentoonstelling in Marres. Het duo transformeert het gebouw tot een spookachtig hotel, waar de geesten van de falende Peruaanse staat hun intrek hebben genomen. De gevel onthult enorme schilderijen met hedendaagse messianistische beelden, terwijl het interieur bizarre scènes onthult, zoals een betegeld badhuis vermomd als restaurant of een meerarmige bierfontein. Het kunstwerk symboliseert de Peruaanse staat als een schijnwereld, waar de waarheid ondergeschikt is aan wat uit pure noodzaak wordt gecreëerd.

De tentoonstelling is te zien bij Marres, Huis voor hedendaagse cultuur. 'Arturo Kameya | Opaque Spirits is van 7 maart tot 26 mei te bekijken.

Ontdek hier!

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *