Ga naar inhoud

Maastrichtse parel: Château Neercanne

Vaak wordt Maastricht niet direct gelinkt aan natuurgebieden, prachtige wandelroutes of rustgevende locaties. Daarvoor ga je het heuvelland van Zuid-Limburg in, toch? Niets is minder waar! Ver hoef je hier niet voor te wandelen, want de omgeving waar we je vandaag kennis mee laten maken ligt op zo'n 10 minuutjes van het centrum. Hoogtepunt van dit romantisch en rustgevend stukje Maastricht: Château Neercanne!

Château Neercanne

Kasteel Neercanne is een zogenaamd terrassenkasteel. Het ligt trots tegen de heuvels en kijkt uit over het Jekerdal waar (je zou het bijna niet verwachten) de Jeker door stroomt. Château Neercanne is compleet gebouwd uit mergelsteen en echt een bezoekje waard. Niet alleen voor de pracht en praal die je er kunt aanschouwen, maar ook door het restaurant, de auberge en de wijnkelders. 

Chateau Neercanne Apostelhoeve Maastricht

Hoe kom je er?

Hoe kom je bij deze parel? We vertellen je in dit blog graag hoe je via een fantastische wandeling Château Neercanne bereikt en wat je onderweg allemaal tegenkomt. Wandel vanuit het stadscentrum via het Stadspark naar het Jekerdal. Dit kleine, maar prachtige natuurgebied grenst aan de woonwijk Sint Pieter. Zoals de naam al doet vermoeden ligt deze woonwijk aan de voet van de Sint Pietersberg. Wandel via de pittoreske Mergelweg richting Kanne en maak een bocht naar rechts bij Hoeve Nekum - een Maastrichtse wijnmaker. Het monumentale wijngoed Hoeve Nekum wordt sinds 1934 bewoond door de familie Bollen. Sinds 1988 staan er wijnstokken op de landerijen van Hoeve Nekum. Het bruggetje vòòr de hoeve is very instragammable. Hier vind je een picknicktafel en kom je andere wandelaars tegen. 

Vanaf deze plek zie je al precies waar we het over hebben: het waanzinnige uitzicht over deze parel van Maastricht. In het begin van de zomer vind je hier duizenden veldbloemen. In de verte zie je de Apostelhoeve - ook een bekende Maastrichtse wijnmaker - en aan je linkerzijde... Je valt vast even stil. Want als je dit kasteel aanschouwt twijfel je even of je in Maastricht of in een sprookje beland bent. Beide is in feite waar, want Chateau Neercanne is wonderbaarlijk mooi. 

We nemen je mee...

Wat vind je allemaal in dit bijzondere kasteel? We vertellen je er alles over, maar de échte ervaring ontdek je pas als je er zelf heen wandelt of fietst. Dit château is onderdeel van de Oostwegel Collection, in beheer van de Limburgse familie Oostwegel. Een ambitieuze (horeca)familie uit Zuid-Limburg die dag in dag uit met hun gepassioneerde team het verschil maken in Zuid-Limburg. Door hun bezoekers mee te nemen in de gastronomische wereld hun châteaus. Wandel je de heuvel op bij Neercanne dan vind je hier:

Restaurant Château Neercanne
Château Neercanne kent een rijke culturele en culinaire traditie. Vanuit het restaurant geniet je urenlang van het uitzicht én van het eten. Chique dineren doe je hier! Niet gek dat dit restaurant vaak decor staat voor bruiloften of andere bijzondere gelegenheden. 

Lunchrestaurant l'Auberge
Het oudste gedeelte van Château Neercanne is de voormalige kapel. In een prachtige entourage genieten van een vriendelijk lunch of een kopje koffie een rijke keuze aan patisserie uit de kasteelkeuken. Bij mooi weer wordt de lunch ook geserveerd op het romantische terras. Een perfecte plek om je wandeling door Maastricht een flinke upgrade te geven. 

Carrière Poswick & Orangerie
Aanschouw bijzondere mergelgewelven, sfeervolle nissen en karakteristieke mergelwanden in deze twee robuuste grotzalen. Wandel door Carrière Poswick en de Orangerie en laat je inspireren. Ben je echt nog steeds in Maastricht?

De Wijnkelders
De wijnkelders van Château Neercanne zijn gevestigd in de oude gangen van de mergelgrot. Op de wanden in de grot leest je een stukje over de rijke geschiedenis van het château, waar een medewerker je vast meer over wil vertellen. Talloze handtekeningen en teksten van bekende en onbekende wijnliefhebbers.

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *