Samen is Maastricht sterk

Het is eventjes stil in Maastricht. De hele wereld is in de ban van het corona-virus, het is een uitdagende periode voor iedereen. Thuiszitten is het minste probleem, want in de ziekenhuizen vechten iedere dag mensen tegen het virus. Ondernemers zien dat hun bedrijven gevaar lopen, de zaak waar ze jaren met zo veel liefde en inzet aan gewerkt hebben. Zullen ze het halen? Samen staan we ongelooflijk sterk. Het is daarom van belang dat we in deze tijd samen komen, op afstand. Op deze pagina laten we je zien wat er zoal wordt ondernomen in onze stad, wie de 'Maastricht heroes' zijn, waar je aan kunt deelnemen en waar je van thuis uit van kunt genieten. Maastricht supports local! Ondernemers, bewoners, jong & oud: laten we samen komen op afstand. Dan komen we er weer bovenop, sterker dan ooit. In Maastricht zeggen we 'haw pin', houd moed en stay strong! Een ding is zeker: de 'Mestreechter geis' is sterker aanwezig dan ooit. 

 

Maastricht Visitor Center

Met veel vreugde kunnen we jullie vertellen dat het Maastricht Visitor Center weer geopend is. Dé plek om informatie en inspiratie over Maastricht te verkrijgen, gelegen in het Dinghuis aan de Kleine Staat 1, ontvangt weer bezoekers! In verband met alle maatregelen om verspreiding van het corona-virus tegen te gaan zijn we al die weken gesloten gebleven. Het heeft ons tijd genoeg gegeven om ervoor te zorgen dat we jullie, passend binnen de geldende maatregelen, weer mogen ontvangen.

Je kan dagelijks in onze winkel terecht tussen 11:00 en 15:00 uur. Natuurlijk kan je ook nog steeds al je vragen stellen via mail, telefoon of WhatsApp. We helpen je graag!

Email: info@visitmaastricht.com
Telefoon: + 31 (0)43-3252121
Whatsapp: 06 - 10 62 71 95

Blogs - geschreven voor jou!

Haal cultuur in huis - Culturele agenda voor thuis

Veilig rondje door de stad

De binnenstad van Maastricht is sinds kort voorzien van looproutes. In sommige winkelgebieden word je met behulp van deze looproutes, borden en hospitality guides veilig door de stad geleid. Het is eventjes wennen, maar op deze manier kunnen we weer een beetje van Maastricht gaan genieten. Lees verder en ga goed voorbereid op pad. 

Lees hier meer over de looproute

Thuis agenda

Op het platform Thuis in Maastricht leer je buurten, mensen en verhalen van Maastricht kennen. Omdat we de komende tijd voornamelijk thuis verblijven, zorgt Thuis in Maastricht voor vertier vanaf de bank. Geen uitagenda maar een Thuis agenda. Voorleesuurtjes door onder andere de burgemeester, live concerten, bijzondere verhalen en de online Wawwelbox. Net wat we nodig hebben deze tijd! 

Naar de Thuis agenda

Koop lokaal! - Leuke initiatieven die het nog aantrekkelijker maken lokaal te shoppen

Haw Pin

In het Maastrichts dialect zeggen we 'haw pin' als we moed moeten houden. En dat is wat nu belangrijk is. Met als inspiratiebron Angel-Side van MVV die een fantastisch mooie banner aan het MUMC+ hadden gehangen om het zorgpersoneel te complimenteren en te bemoedigen hebben wij deze raamposter ontworpen. Van iedere poster gaat € 3,- naar Stichting met je Hart, een organisatie die eenzame ouderen mee uit neemt. De Maastrichtse horeca wordt er dus ook mee gesteund! Deel je foto's via social media en tag @visitmaastricht. 

Bestel de A2-poster

Maastricht heroes - Blogs over de helden van Maastricht