Ga naar inhoud

Markten

Weekmarkten vol marktkraampjes

Wekelijks kun je in Maastricht genieten van pure en lokale producten op een van de drukbezochte weekmarkten. Ga op zoek naar dat ene stofje, scoor retro interieuraccessoires, haal een fleurige bos bloemen voor in huis of vul je wekelijkse boodschappen aan met lokale biologische producten.

Naast de wekelijkse markten zijn er ook veel eenmalige markten. Ga op zoek naar pareltjes op de vrijmarkt tijdens een evenement of bezoek een vintagemarkt in de stad. Wij zetten alle markten in Maastricht voor jou op een rij.

Waren- en stoffenmarkt

De geur van verse vis, gebrande noten en kleurrijke bloemen. De waren- en stoffenmarkt op De Markt prikkelt al je zintuigen. Op woensdagmarkt en vrijdagmarkt kun je tussen 09.00 en 15.00 uur de meest verse producten inslaan. Ontdek prachtige stoffen, handige fournituren en ambachtelijke streekproducten. Ook voor basic kleding en wekelijkse boodschappen zit je hier goed. Zin in een snack? Bestel een verse portie kibbeling!

Openingstijden: woensdag en vrijdag van 09.00 – 15.00 uur

Biologische Boerenmarkt

Elke donderdag vind je tussen 13.00 en 18.00 uur een biologische boerenmarkt op de Ruiterij in het stadsdeel Wyck. Je vult hier je boodschappentas met biologische en regionale producten. Wat dacht je van ambachtelijk gebakken brood, natuurlijke olijfolie, biologische groenten en fruit of een duurzaam geproduceerd stukje vlees? De Biomarkt is er voor iedereen die bewuster wilt leven.

Openingstijden: donderdag van 13.00 – 18.00 uur

Vlooienmarkt

Van antieke meubelen tot vintage-pareltjes. Iedere zaterdag kun je in de Boschstraat, aan de rand van de binnenstad, tussen 10.00 en 17.00 uur snuffelen op de vlooienmarkt. Struin tussen bonte kraampjes en koop toffe vintage spullen. Zeker weten dat jij deze tweedehandsspullen een tweede leven in blaast!

Openingstijden: zaterdag van 10.00 – 17.00 uur* (behalve tijdens evenementen op deze locatie)

Brocantemarkt

Liefhebber van brocante, antiek en kunst? Dan gaat jouw hart sneller kloppen op de brocantemarkt die wekelijks op zondag van 12.00 tot 17.00 uur plaatsvindt op De Markt in het centrum van Maastricht. Wie weet scoor jij hier een uniek, retro pronkstuk voor in je huis.

Openingstijden: zondag van 12.00 – 17.00 uur (behalve tijdens evenementen op deze locatie)

Evenement markten

Naast de wekelijkse markten zijn er ook vaak evenement markten in Maastricht. In het industriële Sphinxkwartier maak je kennis met producten van Maastrichtse makers op de Sphinxmarkt of shop je tweedehands items tijdens The Closet Sale. Op de Wyck Vintage Fashion Market stallen fashion lovers jaarlijks hun spullen uit. Op zoek naar kunst of handgemaakte producten? Dan moet je op de Zeldzaam Mooi Markt zijn.

Bekijk alle eenmalige markten
vintage affair wyck bezoek maastricht vintage affair wyck bezoek maastricht

Naar de markt én shoppen

Rondom de verschillende markten in Maastricht vind je een uitgebreid aanbod aan diverse winkels. Haal je verse producten op de markt en de overige spullen in het centrum of een ander stadsdeel, zoals het Jekerkwartier en Wyck.

Winkelgebieden

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *