Ga naar inhoud

Winkelgebieden in Maastricht

Binnenstad

De stad in voor een snelle boodschap of juist een dagje heerlijk slenteren? Je kunt hier echt alle kanten op. De grote winkelstraten verbinden diverse winkelgebieden met elkaar en in de sfeervolle zijstraatjes ontdek je tal van winkels voor oneindig veel shopplezier. Van lifestyle tot de mooiste sieraden, van een trendy outfit tot een bijzonder cadeau: in de binnenstad zit je altijd goed!

Shop in Binnenstad
Grote Staat Maastricht Sint Amorsplein Maastricht

Wyck

Wyck wordt door velen beschouwd als één van de meest Maastrichtse plekjes van de stad. En dat is niet gek. Want naast de unieke gastronomische adresjes, gezellige cafés, mooie architectuur en vele hotspots is shoppen hier een ware beleving. Dit stadsdeel is namelijk rijk aan authentieke winkels, pop-up stores, hippe speciaalzaken en veel meer. Kortom: In Wyck moet je geweest zijn!

Shop in Wyck
Rechtstraat Maastricht Cinq Maastricht terras

Stokstraatkwartier

Ooit een verpauperde buurt, ofwel ‘de Jordaan van Maastricht’. Nu een welbekend winkelparadijs bij de oevers van de Maas. Naar het Stokstraatkwartier ga je als liefhebber van exclusieve modemerken, die gevestigd zijn in historische panden met dure gevels. Dwaal door kronkelende straatjes en bewonder fancy etalages. Van betaalbaar tot exclusief: chique shoppen doe je in het stokstraatkwartier!

Shop in Stokstraatkwartier
WInkelen chique Stokstraat Maastricht Boogjes Maastrichter Smedenstraat

Jekerkwartier

De Middeleeuwse stadsmuur, het groene stadspark en riviertje de Jeker vormen samen het romantische Jekerkwartier. Een wijk waar men trots is op de lokale ambachten, creatieve makers hun kunstwerken tonen en culinair genot voorop staat. In dit stadsdeel met Frans karakter vind je een mix van locals en studenten. Laat je leiden door pittoreske straatjes en ontdek unieke winkels verscholen tussen eeuwenoude monumenten.

Shop in Jekerkwartier
Le Salonard Maastricht Koestraat OLV plein Maastricht

Sphinxkwartier

Word jij blij van een ruige omgeving vol onontdekte shoppareltjes? Dan mag je het Sphinxkwartier zeker niet missen! Dit upcoming stadsdeel is een voormalig industrieterrein grenzend aan het Frontenpark. Naast wooncomplexen en bruisende business vind je er lokale creativiteit en Maastrichtse historie. Een nieuw stukje stad, waar een poppodium, rooftopbar, bioscoop, woonwinkel en andere leuke shops in oude fabriekspanden te bewonderen zijn.

Shop in Sphinxkwartier
Sphinxcour Maastricht Terras Lumiere Maastricht

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *