Ga naar inhoud

New Kid in Town: juni

In Maastricht worden de meest creatieve ideeën tot leven gebracht, en dat zien we graag! Ondernemers weten ons telkens weer te verrassen met hun innovatieve concepten. Wij delen graag de nieuwste (en opkomende) hotspots met je die je absoluut niet wilt missen.

Soap Treatment Store

Het is altijd mooi om te zien dat grote namen uit de randstad graag neer willen strijken in ons Maastricht. Hoewel we niet hype-gevoelig zijn, zijn we natuurlijk ontzettend innovatief en zijn nieuwe initiatieven altijd welkom. En met alle zaken rondom onszelf ‘soigneren’ weten wij uiteraard wel raad. Een logische reden voor Soap om een filiaal in Maastricht te gaan runnen. In 2005 openden de ambitieuze zussen Esther Meijer-Litjens en Stephanie Litjens de eerste Soap Treatment Store in Amsterdam. Inmiddels een niet-meer-weg-te-denken fenomeen in de wereld van facials, manicures en pedicures. Soap staat voor alles waarbij je jezelf volledig in de watten kunt laten leggen én je jezelf net wat mooier kunt laten voelen. Het prachtige ruime pand in Wyck zet hun concept kracht bij en is wat ons betreft een wellness-bezoek waard. Geniet ervan!

Soap Treatment Store
Stationsstraat 18 | Wyck

Donsje

Nóg zo’n bijzondere naam uit Amsterdam die niet kan wachten zich te vestigen in Maastricht. In juni opent de exclusieve baby- en kinderzaak in Maastricht haar deuren. Wat is Donsje? Een high-end baby- en kindermerk met tijdloze kleding en bijpassende accessoires. Veel ouders zullen Donsje kennen door hun super schattige slofjes in de vorm van een konijntje, ontzettend lief en kenmerkend. Je merkt dat verfijnde materialen en mooie stoffen centraal staan bij de makers van Donsje. Leuk om je eigen kindjes mee te kleden, maar uiteraard dé plek voor mooie kraam- of verjaardagscadeaus. Waarschijnlijk geen verrassing, maar deze nieuwe winkel koos het Stokstraatkwartier als locatie.

Donsje
Stokstraat 41-45 | Stokstraatkwartier

Broodjesbar JOS.

Een tijdje geleden verscheen het nieuwe restaurant JOS. In een eerdere reeks met New Kids in Town. Nu mag de troste eigenaar Joske ook haar eigen broodjesbar toevoegen aan deze lijst. We zijn zo vrij om te concluderen dat het lekker gaat met hetgeen dat uit de keuken van JOS. getoverd wordt! Het restaurant JOS. ligt tevens in Wyck, dezelfde bruisende wijk waar de gelijknamige broodjesbar geopend is. Wat kun je hier allemaal krijgen? De lekkerste broodjes to-go, een hartverwarmende koffie of een versgeperst sap om je vitaminelevel aan te vullen. Tevens kun je hier je hart ophalen als je thuis je borrelplank naar een hoger niveau wil tillen, want hier shop je ook de fijnste delicatessen voor thuis.

Broodjesbar JOS.
Wyckerbrugstraat 37 | Wyck

Boutique Hotel DARQ

Alleen van het idee al gaan we watertanden: het eerste chocoladehotel van Nederland opent binnenkort haar deuren in hartje Maastricht. Ondernemer in hart en nieren (en eigenlijk iedere andere vezel van zijn lijf) Jorrit Consten baat al enkele jaren zijn koffie- en chocoladespeciaalzaak onder de romantische boogjes van de Maastrichter Smedenstraat. In dit bijzondere en intieme hotel zul je niet alleen terecht kunnen om de zoetste nachtrust van je leven te ervaren. Je leert hier ook het complete proces kennen van chocolademaken. Daar vertelt Jorrit met alle liefde over. Verwacht geen Willy Wonka-kermis. De makers kozen voor natuurlijke materialen met een zeer stijlvolle look. Geen chocoladeliefhebber? Er 'gewoon' een nachtje logeren is al een ervaring op zich...

Boutique Hotel DARQ
Kleine Stokstraat 6 | Stokstraatkwartier

Bekijk ook deze New Kids