Ga naar inhoud

Maastrichtse cultuur

Je merkt het meteen als je Maastricht bezoekt, deze stad is anders dan alle andere steden in Nederland. Het voelt een beetje Frans, maar wat zie ik daar? Ook weer wat Duitse invloeden die het straatbeeld bepalen. En die geschiedenis, daar zit ook weer een interessant Italiaans en zelfs Spaans verhaal aan vast. Enfin, je merkt het al: die cultuur van Maastricht is een geval apart. En maar goed ook, want juist dát maakt onze stad zo bijzonder. 

Sorry, wat zegt u?

Ja, dat dialect is wel een dingetje. Het is prachtig, maar je zult het als bezoeker niet (meteen) goed kunnen verstaan. Als je goed luistert hoor je hoe het dialect zich door de jaren heen heeft gevormd. Er zitten veel Franse woorden in, maar ook Duitse. Dat komt natuurlijk door de centrale ligging van Maastricht, precies tussen Duitsland en België. We zijn er reuze trots, oftewel gruuts, op. 

Lees alles over het dialect
CityGuide Maastricht Maastricht Dialect op Dinsdag Ansichtkaart Visitor Center

Carnaval in Maastricht

Als je denkt dat Carnaval in heel Nederland (onder de rivieren) hetzelfde wordt gevierd, dan heb je het goed mis. Carnaval in Maastricht is een traditie, een jaarlijks feest dat met hart en ziel gevierd wordt. Dat gaat veel verder dan je in een 'sjiek pekske' hijsen en pils drinken. Het is een bijzonder feest en we nodigen je graag uit het verder te leren kennen. 

Vier Carnaval!
Carnaval Maastricht 2018 Schminck Nonnevotte carnaval maastricht

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *