Ga naar inhoud

Gastvrijheid smaakt zoet

Maastricht staat bekend om haar goede smaak. Geen verjaardag, jubileum, groot feest of gewoon visite zonder de vlaai. Er is zelfs een nationale feestdag voor de vlaai in het leven geroepen: de Dag van de Vlaai, jaarlijks op 25 oktober. In 2019 stal de kiwibesvlaai de show en in 2020 is er een heuse vlaai-merchandise in het leven geroepen. We verspreiden onze liefde voor de vlaai zelfs digitaal met de allereerste 'vlaaifilter' op Instagram. Als kerst op de taart (liever vlaai) kwam zelfs in april 2022 de koninklijke familie Koningsdag vieren in Maastricht. Je raadt het al, daar werd rijkelijk vlaai geproefd. Als dat niet naar meer smaakt...

Dé bakkers van Maastricht - van brood tot heerlijke vlaai

Dag van de Vlaai

Jaarlijks wordt op 25 oktober de vlaai in het zonnetje gezet tijdens de Dag van de Vlaai. Op deze dag staat de vlaai centraal, maar laten we als stad ook graag zien hoe gastvrij we zijn. Het is de dag dat heel Maastricht trakteert!

Bekijk het hier
Maastricht Vlaai Fabrizio Appelvlaai

Vlaai love you

Vlaai verbindt, dat was al duidelijk. Geen bezoek aan Limburg zonder een traktatie op het zoetste souvenir uit de streek. Maar wil je dit heerlijke gastvrije gevoel mee naar huis nemen? Dan is een T-shirt of hoodie iets voor jou. Een frivole en modieuze toevoeging aan onze collectie Maastrichtse merchandise, waar we trots op zijn! Shop ze snel, want de voorraad is beperkt. 

Shop hier!
Stokske vlaoj maastricht merchandise vlaai Stokske vlaoj maastricht merchandise vlaai