Ga naar inhoud

Heritage Unlocked

Wist je dat Maastricht de tweede monumentenstad van Nederland is? Met circa 1.660 rijksmonumenten en 3.500 gemeentelijke monumenten biedt de stad een rijke geschiedenis. Met meer dan tweeduizend jaar aan continue bewoning, ademt Maastricht haar verleden uit door de talrijke historische gebouwen en kunstwerken die te vinden zijn in kerken en musea. Kom en ontdek de eeuwenoude pracht van deze stad.

Eerste editie van het Weekend van het Verdedigingserfgoed

Maastricht pakt uit tijdens de eerste editie van het Weekend van het Verdedigingserfgoed! Onder de naam 'Heritage Unlocked' bundelen diverse organisaties in Maastricht die actief zijn rondom het behoud en beheer van erfgoed hun krachten. Een extra bijzonder moment is op 20 april: de openstelling van de historische plek 'De Vief Köp'.

Maastricht is een stad die rijk is aan overblijfselen van vestingwerken uit allerlei periodes. Deze dienden als bescherming voor de stad en haar bewoners. Vanwege de strategische ligging van Maastricht was de stad vroeger een belangrijke vestingstad in Noordwest-Europa. Tijdens het 'Weekend van het Verdedigingserfgoed' op 20 en 21 april krijgen bezoekers de unieke kans om deze historische locaties te verkennen.

Op eigen houtje! - Wandelingen om Maastricht te beleven

Boek Maastricht 1673

Maastricht 1673

In 1673 viel Maastricht onder de heerschappij van Lodewijk XIV's legers. In het boek 'Maastricht 1673, de Zonnekoning verovert de stad', geschreven door Luc Panhuysen, wordt er een verfrissend licht geworpen op de belegering. Het onthult de strategieën van Lodewijk XIV en Willem III, en de verrassende afloop van deze historische gebeurtenissen. Lees er meer over in het boek.

> Bekijk het boek

Maastricht door de jaren - Lees deze historische blogs

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *