Ga naar inhoud

Muziek en concerten in Maastricht

Dompel je onder in de muziekoptredens en concerten die Maastricht voor je op het programma heeft staan. Jaarlijks betreedt André Rieu het Vrijthof om prachtige geluiden in de stad te laten klinken. Maar er is nog meer… het hele jaar door kun je van muziekoptredens genieten bij de Muziekgieterij, van orkesten van philharmonie zuidnederland of van een van de vele festivals. Maastricht prijst zich met een divers aanbod. Alle soorten muziekliefhebbers zijn in Maastricht op de juiste plek!

philharmonie zuidnederland

philharmonie zuidnederland is een bruisend symfonieorkest met een rijk scala aan concertformules. Het repertoire bestrijkt de complete symfonische literatuur, van eeuwenoude meesterwerken tot spannende wereldpremières. Een levendige band met de Zuid-Nederlandse samenleving staat altijd voorop. Dat blijkt uit de succesvolle projecten in de regio op momenten die ertoe doen. Het hoogwaardige educatieprogramma maakt philharmonie zuidnederland tot een orkest voor iedereen.

Lees meer

De Muziekgieterij

De Muziekgieterij is het poppodium van Maastricht en met uitstek dé plek om oude en nieuwe muziek te (her)ontdekken. Sinds 2019 opent Muziekgieterij ‘2.0’ in het hart van het industriële Sphinxkwartier haar deuren voor maar liefst 1500 bezoekers. Voor liefhebbers van indie, rock, popmuziek, maar ook gedurende de nacht vind je plezier in de poptempel van Maastricht.

Meer informatie

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *