Ga naar inhoud

10x koffiedrinken in Maastricht

Er is niets fijner dan een stad ontdekken, terwijl je een zalig kopje koffie drinkt. Weer even opladen onder het genot van een Maastrichts 'teske koffie' en plannen maken voor je volgende bestemming... Ga je mee koffiedrinken in Maastricht? 

Sweet Coffee Maastricht

Met een vleugje Ibiza smaakt de koffie hier extra lekker. Sweet Coffee vind je aan de Kesselskade, pal aan de Maas en precies aan de rand van de historische binnenstad. Voor een doorsnee kopje koffie zit je hier verkeerd, want ze maken écht een feestje ervan. Het koffieconcept van Sweet Coffee is komen overwaaien uit België. Naast feestelijke koffietjes, kun je hier ook terecht voor allerlei zoetigheden, smoothies & lunchgerechten.

Sweet Coffee
Kesselskade 65 | Binnenstad

Darq Maastricht

Deze mysterieuze koffie- en chocoladezaak kan natuurlijk niet ontbreken in het lijstje. Sinds een paar jaar staat Darq in Maastricht voor de allereerlijkste koffie én chocolade die je kunt vinden. Dat smaakt extra lekker. Bij Darq kun je verschillende proeverijen boeken die niet alleen je zintuigen prikkelen, maar je ook alles vertellen over de bijzondere wereld van koffie. Je kunt hier tevens lunchen en genieten van heerlijk zelfgemaakt gebak! 

Darq Maastricht
Maastrichter Smedenstraat 2 | Stokstraatkwartier

Darq Maastricht

Coffeelovers

Dit fantasische koffie-concept vind je inmiddels op verschillende plekken in Limburg. In Maastricht weten ze zich op de meest bijzondere locaties te vestigen, zoals bijvoorbeeld op Plein 1992. Maar neem bijvoorbeeld Boekhandel Dominicanen. Je vindt dit gothische kerkgebouw terug in allerlei reisblogs over Maastricht. Je bezoek aan de stad is niet compleet zonder een rondje door deze boekhandel, waar je dus ook van de koffie van Coffeelovers kunt genieten. De koffie is afkomstig uit stadsbranderij Maison Blanche Dael, die zich heeft gevestigd in het splinternieuwe stadsdeel van Maastricht: Sphinxkwartier. In De Brikkenbouw kun je thee en koffie shoppen, maar ook een tour doen!

Coffeelovers
Céramique
| Plein 1992 
Boekhandel Dominicanen | Dominicanerkerkstraat 1
St. Pieter | Glacisweg 26
Blanche Dael Branderij | Aan de Brikkebouw 10

KOFFIE Joost & Maartje

Gelegen in het Jekerkwartier vind je KOFFIE van Joost & Maartje. Dit bruisende hippe koppel creëerde dé plek voor studenten die hun deadline moeten halen (laptop friendly area: check) en locals die even tot rust willen komen. Ze bakken de lekkerste hapjes voor bij je koffie en als je haast hebt, kun je voor koffie to-go gaan. KOFFIE ligt in hetzelfde pand als de mooie kledingzaak Le Marais Deux. Zeker een bezoekje waard!

KOFFIE
Maastrichter Heidenstraat 8 | Jekerkwartier

Mickey Brown's

In winkelgebied Mosae Forum vind je Mickey Brown's. The place to be for your coffee cravings!  Mosae Forum is een architectonisch hoogtepunt van de stad, waar je de leukste winkels vindt voor een middagje shoppen. Bij Mickey Brown's maken ze echte feel-good koffie, om daar op te drinken of om mee te nemen. Dit wordt smullen!

Mickey Brown's
Hoenderstraat 32-34 | Binnenstad

Kaldi Maastricht

Met twee locaties in Maastricht, is Kaldi een populaire plek om neer te strijken voor een koffiepauze. Daarnaast kun je bij Kaldi terecht voor professioneel koffie-advies, van cold-drip tot mega fancy espressomachines. Kaldi is dé expert op het gebied van koffiezetten. Naast je kop koffie neem je een van de lekkere huisgemaakte gebakjes!

Kaldi Maastricht
Wycker Brugstraat 40 | Wyck
Achter het Vleeshuis 25 | Binnenstad

Kaldi Maastricht Koffie

Alley Cat Bikes & Coffee

Fietsliefhebber met trek in koffie? Dan zit je bij Alley Cat Bikes & Coffee goed. A place where cycling essentials meets specialty coffee, zo zeggen ze zelf. Gelegen in een zijstraat van de Markt, kun je hier genieten van heerlijke koffie. Mocht je toevallig verlegen zitten om specifiek materiaal voor je (wielren)fiets, dan bof je extra. Geniet!

Alley Cat Bikes & Coffee
Hoenderstraat 15-17 | Binnenstad

Douwe Egberts Café Maastricht

Een zeer bekende naam op het gebied van koffie. De meeste mensen scoren hier nog een lekkere koffie voordat ze in de trein stappen (want tegenover het treinstation), maar wij adviseren je om hier óók buiten je treinplannen heen te gaan. Koffie, zoals 'ie bedoelt is! Dat krijg je bij Douwe Egberts. Neem de tijd en lees een van de kranten of magazines die je op de leestafel vindt. 

Douwe Egberts Café Maastricht
Stationsstraat 1 | Wyck

Fixed Gear Coffee

Dat fietsen en koffie goed samengaan, bewijst tevens Fixed Gear Coffee. Met een vestiging op de Cauberg in Valkenburg en in hartje Maastricht zijn ook zij the place to be voor (wielren)liefhebbers. Een urban & hip plekje om een goed kop koffie met extra power te bestellen. Ze verkopen tevens gedurfde wielren gear en andere leuke cadeaus. Bezoekje waard!

Fixed Gear Coffee
Grote Gracht 42 | Binnenstad

Piece of Cake

Last but not least: Piece of Cake. Bij dit uberzoete koffiezaakje / theehuis kun je je hartje ophalen. Van een goede kop koffie tot uitgebreide high teas of een volledig verzorgde babyshower. Het kan bij Piece of Cake allemaal. Als je boft zelfs in de prachtige stadstuin! Een klassiek interieur met chique gebakjes, waar je bijna geen hap uit durft te nemen. Zó mooi zijn ze... Maar je mag ons geloven, ze zijn net zo lekker als dat ze er uitzien. Oh ja, vergeet je koffie niet!

Piece of Cake
Boschstraat 60 | Binnenstad

Lees hier meer culinaire blogs

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *