Ga naar inhoud

Lekkere frites in Maastricht

Wat is er nou lekkerder dan af en toe een vette hap? En áls je dan kiest voor die guilty pleasure, zorg er dan wel voor dat 'ie meteen steengoed is. Traditioneel in een puntzak (tuutje) of in een bakje met een luxe topping? Waar je ook voor kiest, wij hebben de beste tips voor je in Maastricht. Ow ja, in Maastricht zeggen we nóóit patat, maar natuurlijk gewoon frites!

Friture Reitz

We beginnen meteen met een klassiekertje. De rijen mensen voor Reitz beloven veel goeds... Hoewel we in Maastricht geen kaas hebben gegeten van de 'TikTok-rijen' die je in Amsterdam ziet, is Reitz een van de weinige (als niet de enige) zaken in Maastricht waar massaal mensen in de rij staan voor een lekkere hap. Volgens hun website is uit onderzoek bij het Rijksarchief gebleken dat Friture Reitz de eerste en oudste friture van Nederland is. Traditiegetrouw bakken ze hier nog in rundsvet en dat proef je écht! Wij zeggen: ga in die rij staan en scoor een ouderwetse puntzak frites mét mayo! (Vingers aflikken gegarandeerd). 

Friture Reitz
Markt 45 | Binnenstad

Friture Reitz Maastricht

Friet Elite

We zouden Maastricht niet zijn als we zelfs de vette hap in een chique jasje zouden gieten. Dat moeten ze gedacht hebben bij Friet Elite. Naast dat de naam natuurlijk lekker bekt, liegt het menu er ook niet om. Een frietje bij Friet Elite is dus nét wat chiquer dan je gewend bent, daar houden we wel van. Wat dacht je van frites met verse guacamole en pittige sriracha? Wij racen naar Friet Elite!

Friet Elite
Achter het Vleeshuis 7 | Binnenstad

Friet Elite Maastricht Friture Snackbar Friet Elite Maastricht Friture Snackbar

Friedt

Ja, je leest het goed. Friet, maar dan met -dt. Dat moeten verdraaid goede frites zijn ;). Bij Friedt houden ze van de ambachtelijke wijze van frites bakken, rechtstreeks van de boer, lekkers vers gesneden en hup: zo het vet in! Ook hier serveren ze de frites in een puntzak. Onze favoriet? Sowieso de frites met 'hete kip'. Dat is een licht-pittige huisgemaakte (!!!) saus van ketjap, gepofte knofolok en verschillende kruiden. Dit recept hebben ze bij Friedt dus zelf verzonnen en staat precies waar ze bij Friedt voor staan. Geen gekkigheid, maar wel heerlijke en verse producten die je verrassen.

Friedt 
Brusselsestraat 17 | Kommelkwartier

Friedt Maastricht Frituur Friedt Maastricht Frituur

Friterie Wieck

Aan de Wyckerbrugstraat, tegenover Café Zondag en met uitzicht op de Sint Servaasbrug, vind je Friterie Wieck. Ga je na een lange dag in Maastricht weer met de trein terug naar huis, dan is dit dé perfecte plek om even lekker te snacken. Maar natuurlijk is Friterie Wieck al een reden op zich om naar Wyck te gaan. In dit hippe & frisse stadsdeel van Maastricht vind je verschillende lokale ondernemers die zich onderscheiden met hun creativiteit. Bij Frieterie Wieck serveren ze lekkere Belgische frites. De frites met toppings zijn wel echt verrassend, van rendang tot vegan stroganoff. Allemaal aanraders!

Friterie Wieck
Wyckerbrugstraat 41 | Wyck

Frituur Maastricht Friterie Wieck Friterie Wieck Maastricht

Patty 'n Bun

Het menu van Patty 'n Bun is nogal spannend te noemen. Naked fries, cheesy fries... Wij gaan er van watertanden! Er is zó veel keuze en de ene optie is nog verrassender dan de ander. Voor een simpele 'tuut frites', ben je hier aan het verkeerde adres. Wat dacht je bijvoorbeeld van The Meltdown Fries met popcorn en 3 (!!!) soorten saus?! Daar gaat je maag toch van knorren. Wij zeggen, niet twijfelen en hup: meteen naar Patty 'n Bun!

Patty 'n Bun
Sint Pieterstraat 50 | Jekerkwartier

Patty n Bun Maastricht frites Patty n Bun Maastricht frites

Wil jij meer culinaire tips? - Lees ook deze blogs!

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *