Ga naar inhoud

10x inspirerende interieurzaken in Maastricht

Je huis wordt pas echt een thuis met een inrichting die bij jou past. Of dat nou klassiek, industrieel, kleurrijk of vintage is. De interieurzaken in Maastricht bieden voor elk wat wils. Wij tippen de leukste interieurwinkels in Maastricht en geven je daarbij direct een beeld van wat je er kunt verwachten.

Nolabel Interieur & Lifestyle

Nolabel is één van de hipste interieurzaken in Maastricht. Oprichter Martin werkte ruim 20 jaar als interieurontwerper voordat hij zijn droom om een ‘eigen winkel met een hoog woonkamergehalte’ op te richten waarmaakte. Hij verkoopt stijlvolle meubels met zijn eigen label, maar ook meubels en accessoires van jonge ontwerpers. Je kunt in de gezellige winkel terecht voor meubels, behang, klokken, tuinmeubelen en decoratie met een ‘Scandinavisch-Nederlandse inslag’.

Nolabel Interieur & Lifestyle
Minckelersstraat 10 | Binnenstad

B1original Interiors

Je zou de collectie van B1original Interiors kunnen omschrijven als tijdloos en een tikkeltje gedurfd. Hier vind je niet de allernieuwste trends, maar verrassende woonaccessoires. Wat dacht je van met stoere honden geïllustreerde borden van Rory Dobner of een tijger-vloerkleed van Jonathan Adler? Ook voor iets ingetogener maar niet minder unieke meubelstukken kun je hier terecht.

B1original Interiors
Op de Thermen 12 | Binnenstad

Toro Interior Design

‘Klassiek maar eigentijds,’ zo omschrijven Walter en Ingeborgh, de oprichters van Toro Interior Design, hun interieurzaak. Zo’n dertig jaar geleden openden zij hun winkel, die ingebouwd ligt tussen de middeleeuwse stadsmuur van Maastricht. De meubels en woonaccessoires die ze aanbieden staan extra goed in oude of landelijk gelegen huizen. Walter en Ingeborgh geven ook interieuradvies op locatie en kunnen dus fijn met je meedenken als je twijfelt over wat goed zou staan in jouw huis.

Toro Interior Design
Sint Pieterstraat 26 | Jekerkwartier

Max & Pol

Voor kleurrijke woninginrichting en de nieuwste woontrends ben je bij Max & Pol op het juiste adres. Het aanbod van topontwerpers is zowel online als in de winkel in het centrum te bewonderen. De winkelmedewerkers zijn altijd op de hoogte van de laatste trends en kunnen je helpen bij het matchen van verschillende producten. Je vindt er naast kussens met prints waar je vrolijk van wordt ook lampen, glaswerk, huisparfums en andere accessoires die elke kamer opleuken.

Max & Pol
Sporenstraat 6 | Binnenstad

De Verwondering

In 1996 richtten Dorothy en Pierre hun conceptstore De Verwondering op. Vrijwel dagelijks vullen ze hun tijdloze collectie aan met nieuwe accessoires van over de hele wereld. Tijdloosheid, fairtrade en duurzaamheid zijn belangrijk voor de interieurexperts, zodat je hier met een goed gevoel kunt shoppen. Edelsteenzeep, tweed-dekens en beschilderde tegeltjes: in deze winkel laat je je verrassen. Ook voor grote cadeaus en ‘brievenbuscadeautjes’ heb je hier een groot aanbod.

De Verwondering
Hoogbrugstraat 21a | Wyck

Loods 5

In het industriële en bruisende Sphinxkwartier ligt de Maastrichtse vestiging van Loods 5. Een deel van de collectie heeft een stoer, industrieel tintje die perfect past bij de oude Sphinx-fabriek waarin de winkel zit. Je vindt er bovendien veel andere soorten woonaccessoires, omdat de collectie uit vele kleinere collecties van verschillende ondernemers bestaat. Speciaal geselecteerde ondernemers mogen een deel van de winkel huren om daar hun meubels en woonaccessoires aan te bieden. Trakteer jezelf tussen het shoppen op een kop koffie met gebak in het restaurant Loods 5 Lekkers. 

Loods 5
Sphinxcour 5 | Sphinxkwartier

Villa Trèpetie

De naam 'Villa Trèpetie' is afkomstig van het eerste winkelpand waar de zaak in zat. De naam is een fonetisch samenvoegsel van très en petit, en was één van de kleinste interieurzaken van Maastricht. Renate richtte de winkel in 2002 op in een klein 17e -eeuws pand. Sindsdien heeft ze haar collectie uitgebreid met handbeschilderde serviezen, meubels, lampen en andere woonaccessoires en is ze verhuisd naar de huidige locatie, een grotere zaak met genoeg aanbod. Hout en donkere tinten vormen de basis van de grootste artikelen, terwijl kleinere decoraties en beschilderd servies kleur toevoegen aan de collectie.

Villa Trèpetie
Rechtstraat 38 | Wyck

Lampada verlichting

Nieuwe verlichting nodig? Neem een kijkje in de collectie van Lampada verlichting. Je hebt hier de keuze uit een groot aantal modellen in klassieke of juist moderne stijl. Vloerlampen, bureaulampen, wandlampen en hanglampen… waar je je lamp in huis ook neer wilt zetten, je vindt hier geschikte modellen. Lang niet alle lampen zijn in de webshop te bekijken, dus je kunt het best de winkel in het centrum bezoeken. Daar kan het enthousiaste personeel je ook persoonlijk advies geven.

Lampada verlichting
Sint Jacobstraat 4 | Binnenstad

Elisabeth Deco & Brocante

Voor decoraties met een vintage en brocante stijl kun je terecht bij Elisabeth Deco & Brocante. Je vindt er zowel nieuwe decoratie als decoratie die eerder al het huis van iemand anders gezellig maakte. Vrijwel elke week komen er nieuwe spullen binnen, zodat je elke keer dat je binnenloopt weer wat nieuws kunt ontdekken. Je koopt er zowel (houten) meubels als klassieke lampen en andere brocante accessoires. Een perfect adresje voor wie van vintage en unieke vondsten houdt.

Elisabeth Deco & Brocante
Koestraat 11 | Jekerkwartier

Lifestyle Maastricht

Interieurzaak Lifestyle heeft één van haar acht Nederlandse vestigingen in Maastricht. Twee keer per jaar wordt de basiscollectie aangevuld met nieuwe seizoensgebonden collecties. Je kunt er terecht voor meubels, verlichting, wanddecoratie en andere woonaccessoires. De pastel- en aardetinten zijn perfect voor wie voor een rustgevende en stijlvolle look gaat. Je kunt online alvast een kijkje nemen in het assortiment of rustig rondkijken in de winkel gelegen aan het sfeervolle Onze Lieve Vrouweplein.

Lifestyle Maastricht
Onze Lieve Vrouweplein 19 | Jekerkwartier

Shoppen in Maastricht - Lees hier waar dat kan!