Ga naar inhoud

5x chocoladewinkels in Maastricht

Waar koop je de lekkerste chocolade in Maastricht? We nemen je mee naar de plekken waar ambacht en passie samenkomen voor zoete lekkernijen. Ontdek de sfeervolle chocolatiers, de beste bonbons met de meest bijzondere smaken en de geheimen achter de Maastrichtse chocolade.

Chocolaterie Boulanger

Achter een mooie gevel in de Spilstraat is een klassieke chocoladewinkel te vinden. Bij chocolaterie Boulanger kun je terecht voor ruim veertig verschillende soorten bonbons, variërend van limoncello tot aardbei, en ze hebben zelfs suikervrije bonbons met allerlei vullingen en bonbons met als vulling crème fraîche! De best verkochte bonbon in deze chocoladewinkel is ‘de keutel’, een bonbon met een romige koffievulling, een dun laagje marsepein en daarover een laag chocolade. De kers op de taart bij chocolaterie Boulanger is de persoonlijke aandacht en de prachtige verpakking, waardoor elk stukje chocolade een speciale traktatie wordt.

Chocolaterie Boulanger
Spilstraat 23 | Binnenstad

Chocolaterie Abbing

In de Grote Gracht vind je Chocolaterie Abbing, waar ze niet alleen rekening houden met de smaakpapillen, maar zeker ook met het oog! In 1970 ontstond dit betoverende en authentieke chocoladewinkeltje, dat sindsdien een echt familiebedrijf is. De keuze is hier reuze, want het assortiment varieert van bonbons tot chocoladerepen en een heleboel andere chocolade cadeaus. Proef de liefde van het vak en laat je betoveren door de feestelijke smaaksensaties.

Chocolaterie Abbing
Grote Gracht 57 | Binnenstad

Chocolaterie Friandises

'Geluk kun je niet kopen, maar chocolade wel', is het motto van deze lokale chocolademaker in Wyck. Laat je zintuigen betoveren door een van de 60 verschillende soorten bonbons, die hier dagelijks met liefde in het eigen atelier worden gemaakt. Ze ontstaan uit een mengelmoes van zorgvuldig bewaarde traditionele recepten, doorgegeven van vader op dochter op dochters, en nieuwe creaties die met toewijding zijn ontwikkeld. Iedereen heeft zijn eigen smaak, maar chocolade vormt de verbindende factor. Ontdek de kunst van het geven en deel deze ambachtelijke minicadeautjes met je geliefden om zo een van elke gelegenheid een feestje te maken.

Chocolaterie Friandises
Wycker Brugstraat 55 | Wyck

MADAQ Chocolatier

Bij deze chocoladewinkel in de Muntstraat, staat alles in het teken van geven en nemen. Ze laten zich inspireren door de Marokkaanse cultuur, waar eten de verbindende schakel is tussen herinneringen en momenten. Met hun chocolade creëren ze onvergetelijke ervaringen die een gevoel van saamhorigheid oproepen. Geluk schuilt in de kleine dingen en brengt betekenisvolle momenten met zich mee. Het concept van hun chocolade is gebaseerd op twaalf verschillende smaakcombinaties, waaronder drie vegan opties. Deze smaakcombinaties zijn te proeven in bonbons, chocoladerepen en (warme) chocolademelk. Deel deze portie chocoladegeluk met je geliefden.

MADAQ Chocolatier
Muntstraat 46 | Binnenstad

Maastricht Store

Ontdek de Maastrichtse chocolade bij de Maastricht Store in het Dinghuis. Neem een kijkje in de winkel en laat je verwonderen door een scala aan producten met elk een uniek verhaal. De Mestreechter punekes van Darq prikkelen je smaakpapillen van top tot teen, La Fève presenteert een ambachtelijk meesterstuk in de vorm van de Mestreechter Geis, de chocolade van K&K komt uit het kleinste chocoladefabriekje ter wereld en de Mestreechter Steerkes van Patisserie Royale stralen als sterretjes puur Maastricht uit. Laat je verrassen en deel de liefde van Maastricht!

Maastricht Store
Kleine Staat 1 | Binnenstad

Meer shoppen in Maastricht - Raak ook geïnspireerd door deze blogs