Ga naar inhoud

Culinair lunchen tijdens het shoppen

Kom je een dagje shoppen in Maastricht? Dan heb je vast zin om tussendoor ergens neer te strijken voor een fijne lunch! We hebben speciaal voor jou de leukste lunchplekken op een rij gezet, die nèt iets anders zijn dan de doorsnee lunchplek. Zo maak je een fantastische dag van jouw middag winkelen in Maastricht.

Harry's

Zeg je luxe lunchen in stijl, dan zeg je Harry's! Het fancy restaurant van Hotel Beaumont is the fabulous hotspot van de Maastrichtse wijk Wyck. Gelegen tussen de oude Servaasbrug en het treinstation vind je verschillende bruisende zaakjes. Als je zin hebt om tijdens je dagje shoppen een culinair hoogtepunt te beleven, boek dan zeker een tafel (mét wit linnen) bij Harry's. De lekkerste gerechten zijn trouwens voorzien van ingrediënten uit hun eigen groente-en fruittuin!

Harry's
Wycker Brugstraat 2 | Wyck

FoodChurch

Ken je deze brand new ontmoetingsplek in hartje Maastricht al? Stap deze voormalige kerk binnen en geniet van Zuid Amerikaans street food, een Aziatische bite of ga voor écht Maastrichts zuurvlees. Er is waarschijnlijk nergens in Maastricht zo'n culinaire verborgen parel te vinden als FoodChurch. Wandel tijdens je dagje shoppen in Maastricht via de Markt richting het Sphinxkwartier om een culinaire pauze te scoren! Het leuke aan dit concept is dat je verschillende culinaire ondernemers uit de stad leert kennen onder één dak!

FoodChurch
Boschstraat 73 | Binnenstad

 

BIKKE

Weer iets helemaal nieuws in Maastricht op culinair vlak: Scandinavisch losgaan bij BIKKE! Bij deze bijzondere resto-bar in Wyck komt de Nordic Kitchen tot leven. Gelegen op een van de meest typische hoekjes van Wyck lijkt het alsof je even in Copenhagen op bezoek ben. Verrassende kaart die jouw dagje shoppen in Maastricht naar een hoger niveau tilt. Ook zo fijn aan BIKKE: de ongedwongen en relaxte sfeer. Je merkt dat culinair ondernemerschap hier door jong talent opnieuw is uitgevonden. Heel fijn, dat BIKKE!

BIKKE
Hoogbrugsraat 43a | Wyck

CINQ

Oh... La Meuse! Nergens kun je zo fijn aan de Maas vertoeven als bij CINQ Aan de rand van Wyck, met uitzicht op de historische binnenstad én de langsvarende bootjes, zit je bij CINQ heel goed. Bestel je een van de gerechtjes op de kaart, dan proef je meteen die eigenwijze Franse knipoog. Of je nu komt lunchen, borrelen of uitgebreid dineren. Het liefste breng je de hele dag door op het zonnige terras van CINQ! Pauzeer eventjes tijdens je dag shoppen en zorg voor die culinaire refuel om na je lunch weer verder te shoppen.

CINQ
Cörversplein 5 | Wyck

Café Louis

Weer zo'n prachtig hotel met een fijne plek om te genieten. Café Louis vind je in Hotel Monastère. Dit hotel is gebouwd in een voormalig 14e eeuws klooster, waar het hotel haar charmante karakter aan dankt. Het 4-sterren boutique hotel ligt aan het einde van de Boschstraat, dat de Markt en het Sphinxkwartier met elkaar verbindt. Bij Café Louis kun je terecht voor eigenzinnige variaties op de klassieke Franse keuken. Een beetje Parijs in hartje Maastricht!

Café Louis
Boschstraat 69 | Binnenstad

Puur van Wijck

Als ze ergens het breakfast-all-day concept hebben uitgevonden, dan is het bij Puur van Wijck. Deze bruisende plek in hartje Wyck nodigt je uit om stiekem de hele dag te genieten van het lekkerste van de ontbijttafel. Van boterzachte eggs Benedict tot eigenwijze varianten op klassieke gerechten. De wisselende kaart zorgt ervoor dat je om de zo veel tijd weer opnieuw verrast wordt door nieuwe gerechten. Heb je een beetje haast? Neem het dan lekker to-go mee ;-)

Puur van Wijck
Wycker Brugstraat 48 | Wyck

Marres Kitchen

Als je Marres, Huis voor Hedendaagse Cultuur hebt bezocht, dan ben je vast ook bij Marres Kitchen geweest. Want bij een plek die bruist van de wisselende hedendaagse kunsttentoonstellingen, lezingen, performances en projecten van internationaal niveau, past een culinaire hotspot die je zintuigen op scherp zet. In de voormalige maquettekamer van de Bouwacademie, die eerder in het huis was gevestigd, zit nu Marres Kitchen, pal aan de ongelooflijk romantische tuin. Het menu kenmerkt zich door het Mediterraanse karakter met hoogtepunten als de huisgemaakte hummus en de antipasti!

Marres Kitchen
Capucijnenstraat 98 | Vrijthofstraatjes

Petit Café Moriaan

Dat je zo groots kunt lunchen in het kleinste eetcafé van Maastricht, dat moet je zien om het te geloven. Petit Café Moriaan vind je in het chique Stokstraatkwartier, een van de exclusiefste winkelstraten van Maastricht. Wanneer je de zaak binnenkomt, merk je hoe knus het is. Loop je iets door of (met lekker weer) wandel je naar het terras, dan ontdek je een van de meest romantische en verborgen pleintjes van Maastricht. Op het menu tref je verschillende plateaus aan... Samen eten én drinken, daar houden ze van bij Petit Café Moriaan!

Petit Café Moriaan
Stokstraat 12 | Stokstraatkwartier 

Culinair genieten in Maastricht - Lees er hier meer over

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *