Ga naar inhoud

Maastrichtse cadeaus

De kunst van het geven...

 

Wat is er nou leuker dan iemand verrassen met een bijzonder cadeau? Voor een speciale gebeurtenis of gewoon zomaar, er valt altijd wel een reden te bedenken om iets moois te geven aan een ander. Maak het extra speciaal door bewust te shoppen en kies voor Maastrichtse cadeaus. Bijzondere, lokale geschenken mét een verhaal. We hebben de leukste cadeaus voor je op een rij gezet zodat jij altijd volop cadeau ideeën hebt!

Koffie en thee voor de genieters

Voor iedereen die geen dag zonder koffie kan, is een koffiepakket altijd een goed cadeau. En voor iedere thee connaisseur is een theepakket het perfecte geschenk. Je geeft iemand een moment van verwennerij. De koffie en thee in de cadeaupakketten zijn van de Maastrichtse branderij Blanche Dael. Met heerlijke Maastrichtse chocolade wordt het koffiepakket en theepakket compleet gemaakt.

Maastrichts dialect servies

Een paar jaar geleden ontdekten we dat de liefde voor het dialect ver buiten de Maastrichtse grenzen voelbaar is. Het Maastrichts dialect is bijzonder, een tikkie zwoel en lekker langzaam. Alles op z'n tijd, altijd zonder haast. Dat is de Maastrichtse sfeer die zo kenmerkend is. Omdat we zelf geen genoeg kunnen krijgen van het Maastricht dialect, willen we het graag met jou delen. Met Maastrichts servies! Een bord waarop staat ‘stökske vlaoj’ is wel erg leuk om Limburgse vlaai van te eten. En een ‘teske koffie’ voor de eerste koffie in de ochtend mag uiteraard ook niet ontbreken. Het servies is een top idee om cadeau te geven. Schenk het een echte Maastrichtenaar of aan iemand die het dialect goed kan appreciëren.

Meer cadeaus met een zachte g

De cadeaus met het Maastrichts dialect stoppen niet bij het servies. Er is nog veel meer dat je doet denken aan de heerlijke volkstaal. Ooit van het woord kemissies gehoord? Kemissies is dialect voor boodschappen, en boodschappen doe je uiteraard met een boodschappentas. Of moeten we ‘kemissiekalbas’ zeggen? Met de hippe kemissie tote bag doet iedereen hun boodschappen in stijl. Een extra leuke cadeautip: vul de kemissie tas met allerlei leuke kleinigheidjes.

Om een beetje binnen het kader van mode te blijven… Wat dacht je van een tof vlaaien t-shirt of hoodie! Ja, je leest het goed: vlaoj! Deze uniseks modestukken zijn geschikt om dagelijks te dragen. Ken jij iemand die dol is op Limburgse vlaai? Waar wacht je nog op, dit is hét perfecte cadeau voor hem of haar. Maar het zijn natuurlijk ook hele leuke kledingstukken om zelf in de garderobe te hebben.

Cadeaus voor jong en oud

Een leuk cadeau voor de jongeren onder ons, waar denk je dan aan? Een spel waarbij kinderen spelenderwijs kunnen leren is altijd een goed idee. Ken jij ‘Maoke en de Maastrichtse speurneuzen’ al? Een speurtocht waarbij je het trouwe hondje Maoke helpt om raadsels op te lossen, terwijl je de stad Maastricht ontdekt. Dat is nog eens een avontuur. Leuk om samen met het gezin te doen!

Naast een speurtocht is het ook altijd gezellig om met de kinderen een kaartspel te doen, toch? Wat dacht je van het Maastricht Underground kaartspel? Een spannend spel waarbij het doel is om zo snel mogelijk door de grotten van Maastricht te raken. Stel je geheugen op de proef en beleef samen een spannende tijd.

Avontuurlijke Maastrichtse spellen

Een leuk spel zorgt voor urenlang plezier. Vooral de Maastrichtse spellen waarbij je op pad gaat. Ken jij het spel ‘City Escape Save Maastricht’ nog niet? Een avontuurlijk spel waarbij je een app gebruikt die je meeneemt door de stad. Zo kom je onder andere langs de oude bioscoop en de Sint Servaasbrug. Wat moet je doen? De stad redden door allerlei uitdagingen aan te gaan.

Ken jij een ‘Flikken Maastricht’ fan? Dan is dit spel voor hem of haar gemaakt. Het spel ‘Dossier Flikken: de Verdwenen Vlogger’ is een avontuurlijk spel waarbij je in de huid kruipt van een rechercheur. Los de raadsels op en kraak de code van het mysterie.

Wil je graag meer shop inspiratie? - Lees ook deze blogs

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *