Ga naar inhoud

Maastrichtse cadeaus

De kunst van het geven...

Wat is er nou leuker dan iemand verrassen met een bijzonder cadeau? Voor een speciale gebeurtenis of gewoon zomaar, er valt altijd wel een reden te bedenken om iets moois te geven aan een ander. Maak het extra speciaal door bewust te shoppen en kies voor Maastrichtse cadeaus. Bijzondere, lokale geschenken mét een verhaal. We hebben de leukste cadeaus voor je op een rij gezet zodat jij altijd volop cadeau ideeën hebt!

Limburgse streekproducten

Lokale lekkernijen vallen altijd in de smaak en zijn daarom een geliefd cadeau voor jong en oud! Bijvoorbeeld een geschenkset met koffie/thee van Blanche Dael of een cadeaupakket om zelf heerlijke vlaai te bakken. Voor de echte zoetekauw hebben we ook chocolade uit Maastricht met daarop dé ‘Mestreechter Geis’. Of geef iemand een van de heerlijke Maastrichtse jams, azijnen of mosterds cadeau van Adriaan de Smaakmaker. Kortom: voor elk wat wils!

Bekijk alle streekproducten
Limburgse streekproducten Maastricht

Maastricht dialect merchandise

Een paar jaar geleden ontdekten we dat de liefde voor het dialect ver buiten de Maastrichtse grenzen voelbaar is. Het Maastrichts dialect is bijzonder, zwoel en lekker langzaam. Alles op z'n tijd, altijd zonder haast. Dat is de Maastrichtse sfeer die zo kenmerkend is. Omdat we zelf geen genoeg kunnen krijgen van het Maastricht dialect, willen we het graag met jou delen. Met Maastrichts servies! Een bord waarop staat ‘stökske vlaoj’ is wel erg leuk om Limburgse vlaai van te eten. En een ‘teske koffie’ voor de eerste koffie in de ochtend mag uiteraard ook niet ontbreken. Het servies is een top idee om cadeau te geven. Schenk het een echte Maastrichtenaar of aan iemand die het dialect goed kan appreciëren.

Bekijk al het servies

Meer cadeaus met een zachte g

De cadeaus met het Maastrichts dialect stoppen niet bij het servies. Er is nog veel meer dat je doet denken aan de heerlijke volkstaal. Ooit van het woord kemissies gehoord? Kemissies is dialect voor boodschappen, en boodschappen doe je uiteraard met een boodschappentas. Of moeten we ‘kemissiekalbas’ zeggen? Met de hippe kemissie tote bag doet iedereen boodschappen in stijl. Een extra cadeautip: vul de kemissie tas met allerlei leuke kleinigheidjes.

 

Bekijk de tote bag

Maastrichtse kleding

Een grote trots van de stad zijn de prachtige monumenten! Met de producten van Pierre Maastricht draag je deze op je t-shirt of totebag. Alle items van Pierre zijn geïnspireerd op monumenten of dialectwoorden of lokale uitdrukkingen. Ken je iemand die altijd een ‘Mestreechs keteerke’ te laat komt? Dan is het Mestreechs keteerke T-shirt perfect!

Om een beetje binnen het kader van mode te blijven… Wat dacht je van een tof vlaaien t-shirt of hoodie! Ja, je leest het goed: vlaoj! Deze uniseks modestukken zijn geschikt om dagelijks te dragen. Ken jij iemand die dol is op Limburgse vlaai? Waar wacht je nog op, dit is hét perfecte cadeau voor hem of haar. Maar het zijn natuurlijk ook hele leuke kledingstukken om zelf in de garderobe te hebben.

Bekijk alle kleding

Maastrichtse cadeaus voor jong en oud

Het is ook altijd gezellig om met de kinderen een kaartspel te doen, toch? En al helemaal leuk als het ook geschikt is voor volwassenen. Wat dacht je van het Maastricht Underground kaartspel? Een spannend spel waarbij het doel is om zo snel mogelijk door de grotten van Maastricht te raken. Stel je geheugen op de proef en beleef samen een spannende tijd.

Ook leuk voor elke leeftijd, lezen en voorgelezen worden. Laat kinderen op een leuke en speelse manier kennis maken met het Maastrichtse dialect. Het boek ’t Eigenwies eendsje’ is een uniek collectors item dat super leuk is om te geven aan een kind, maar ook fantastisch voor (toekomstige) ouders. Of ben je een vastelaovend vierder in hart en nieren en wil je hen hiermee op een speelse manier kennis laten maken? Met het kinderboek ‘Vastelaovend in Mestreech’ kunnen kinderen meer leren over hét Maastrichtse feest; Carnaval!

Bekijk alle cadeaus voor kinderen

Ook voor de allerkleinsten

Zoek je een cadeau voor de allerkleinsten of voor kersverse ouders? Bekijk dan eens de schattige duif bijtring of het rompertje van Noox. Wil je peuters op een speelse manier kennis laten maken met de mooie stad Maastricht? Dan is het zachte Maastricht boekje een leuke optie. Of kies voor een van de superschattige rompertjes met 'Sjattepie' opdruk, dat 'Schatje' betekend in het Maastrichtse dialect.

Bekijk cadeaus voor de allerkleinsten

Een wens op papier

Wil je iemand een warm hart toedragen, of feliciteren met een nieuw huis? Bij de Maastricht Store vind je een ruim aanbod aan mooie en ludieke kaarten, met een knipoog naar de stad. Een grappige ansichtkaart met een Maastrichtse zin erop, of een originele en verrassende kaart van Dicks Don’t Lie. Wat je ook wil schrijven of wensen, met een van onze wenskaarten zeg je het op een leuke manier en bezorg je iemand gegarandeerd een glimlach. Ook voor de kerstperiode is er een breed scala aan originele kerstkaarten met kenmerkende Maastrichtse gebouwen of plekken.

Bekijk alle wenskaarten

Wil je graag meer shop inspiratie? - Lees ook deze blogs

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *