Ga naar inhoud

Maastrichtse cadeaus

De kunst van het geven...

The season of giving... De feestmaanden zijn aangebroken en daarmee genieten we van de mooie momenten samen. Cadeaus spelen vaak een belangrijke rol in deze tijd. Maak het extra speciaal door bewust te shoppen. Bijzondere, lokale cadeaus mét een verhaal. We zetten de leukste cadeaus voor je op een rij. 

Spelenderwijs de stad verkennen - Samen spelen is het allerleukste

Hoe leuk is het om enerzijds de stad Maastricht te verkennen en anderzijds spelenderwijs op avontuur te gaan? Als dit als muziek in de oren klinkt, zijn onderstaande spellen wel de beste cadeautip voor jou. Er is voor jong en oud ruim aanbod in onze webshop. Neem nou 'Maoke'. Geïnspireerd door het beeld aan de Stokstraat van 'Maoke & Pieke'. De hond van Pieke neemt je mee op verkenning, een spel voor echte speurneuzen. Leuk voor in de schoen of kerstsok! Voor de serieuze TV-serieliefhebbers onder ons is er het spel van Flikken Maastricht. Dit is geschikt voor de wat oudere doelgroep. Je lost het mysterie uit een van de verschillende dossiers op. Terwijl je dit doet, kom je op de meest verborgen plekken van de stad. Echt een aanrader!

5 cadeautips

Voor de geurliefhebbers - Van koffie tot parfum

Geuren bewaren de mooiste herinneringen. Wandel je door Maastricht, dan komen de herinneringen op verschillende plekken naar boven. Neem nou de Wolfstraat, waar dé Stadsbranderij van Maastricht gevestigd is. Bij Blanche Dael wordt dagelijks verse koffie gebrand, krijg je de welbekende pelpinda's, verse theesoorten en zó veel lekkers. Dit bijzondere Maastrichtse merk wordt tevens in onze webshop vertegenwoordigd. In combinatie met het leukste dialect-servies (ja, wij zijn heel trots op onze taal). Je kunt thuis dus heerlijk genieten van een echt Maastrichts 'teske koffie' of een 'teske thee'. In cadeauset zalig om te geven...

Het altijd fijne dialect - Altijd gezellig, met een zachte g

Een paar jaar geleden ontdekten we dat de liefde voor het dialect ver buiten de Maastrichtse grensen voelbaar is. Het dialect is bijzonder, een tikkie zwoel en lekker langzaam. Alles op z'n tijd, altijd zonder haast. Dat is de Maastrichtse vibe die zo kenmerkend is. Reden dat we een paar jaar geleden zijn begonnen met de eerste producten in de dialect-merchandiselijn. Als je door onze winkel in het Maastricht Visitor Center wandelt, zie je ze meteen staan. De bordjes met 'stökske vlaoj', de koffie- en theekopjes en de tegeltjes. Allemaal van Maastrichtse fabrikanten, met liefde voor de stad. We hebben zelfs een mega zachte hoodie, waar je deze winter in gezien wil worden. Allemaal voorzien van een laagje dialect.

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *