Ga naar inhoud

Proef de natuur in Maastricht

In Maastricht kun je genieten van natuurlijke smaakervaringen. In de stad en omgeving ontdek je verrukkelijke smaken van de Maastrichtse natuur. Proef lokale lekkernijen, geniet van seizoensgebonden ingrediënten en ontdek meer over producten uit de mooie landschappen van de stad. In Maastricht proef je de natuur; proef je mee?

De Bisschopsmolen

Bij de Bisschopsmolen proef je puur natuur in hun verrukkelijke, versgebakken lekkernijen. Hoe? Ze gebruiken granen uit het Limburgse landschap. Van zaad tot bakken, alles wordt met zorg gedaan en dat verschil proef je in het heerlijke brood en de smakelijke vlaaien. Hier bakken ze broden op basis van 100% Kollenberger spelt en meer bijzondere graanproducten, met aandacht voor gezondheid en duurzaamheid. Breng je een bezoek aan de molen? Wees dan gewaarschuwd dat de verleidelijke geuren van de bakkerij je doen watertanden en je maag kan laten knorren. Gelukkig kun je in het smaaklokaal genieten van een ontbijt, tussendoortje of lunch en één worden met de natuurlijke smaken. 

De Bisschopsmolen
Stenenbrug 3 | Jekerkwartier

De Apostelhoeve

Boven op de Louwberg schittert de Apostelhoeve, Limburgs oudste en een van de grootste wijndomeinen van Nederland. Met 20 hectare en 5 druivensoorten creëren ze prachtige droge witte wijnen zoals Müller-Thurgau en Apostelhoeve Cuvée XII en mousserende wijnen zoals Riesling Brut en Apostelhoeve Cuvée XII Brut. Ben je een liefhebber van wijn? Zet dan een wijnproeverij en rondleiding op je to-do list! De natuurlijke smaken in de wijnen komen extra goed naar boven op deze bijzondere locatie omringd door natuur.

De Apostelhoeve
Susserweg 201 | Jekerdal

Landgoed Heerdeberg

Bij Landgoed Heerdeberg ervaar je de natuur niet alleen in smaak, maar overal om je heen. Ze omarmen de seizoenen en koken in harmonie met de natuur volgens het ritme van de seizoenen. Hun eigen moestuin volgt de principes van Permacultuur, een duurzaam ecosysteem dat zichzelf onderhoudt. Hierdoor floreert de tuin zonder bestrijdingsmiddelen en biedt het een overvloedige oogst van optimale kwaliteit. In het restaurant proef je de echte, eerlijke smaken van de natuur - pure verwennerij!

Landgoed Heerdeberg
Pater Kustersweg 20 | Cadier en Keer

Adriaan de Smaakmaker

Van piccalilly en rode wiemelkesjam tot dillemosterd en citroenmayonaise, Adriaan de Smaakmaker biedt een scala aan smaakvolle delicatessen met karakter. De producten worden op ambachtelijke wijze bereidt met gebruik van natuurlijke ingrediënten, zonder toegevoegde suikers. Ze halen het fruit rechtstreeks bij lokale producenten. De producten zijn ideaal voor een picknick in het park of op de Sint Pietersberg, midden in de natuur. Stel een lekkere charcuterieplank samen en neem jouw favoriete Adriaan de Smaakmaker delicatessen mee om van te genieten.

Adriaan de Smaakmaker
Sint Pieterstraat 36 | Jekerkwartier

Bemelerhof

Nét buiten Maastricht, in de heuvels van Zuid-Limburg, schuilt de charmante Bemelerhof. Deze fruitboerderij uit 1922 is als een smaakvolle tijdmachine. Het is een carréboerderij en er is een gezellige boerderijwinkel met vers fruit. Maar wat het echt uniek maakt, zijn de met liefde gemaakte sappen en wijnen. Van sappige appels tot zoete kersen, hun sapcollectie is de crème de la crop, zonder toevoegingen. En de wilde sleedoornport? Een must-try! Ook appel- en kersenwijnen zijn hier huisgemaakte sterren. Deze rijpen in de oude kelders, omringd door de Limburgse natuur. Bemelerhof is niet zomaar een boerderij, het is een smaakvolle reis door de tijd.

Bemelerhof
Bemelerweg 320 | Bemelen

De Bio Markt

Op de wekelijkse biologische markt verzamel je een stukje Limburg in je boodschappenmand. De kraampjes die hier samenkomen delen een passie voor lokale producten en ambachtelijke lekkernijen. Je koopt hier knapperige groenten, smaakvolle chutneys en rijpe kazen… Je proeft gewoonweg de omgeving. Elke hap is als een smakelijk hoofdstuk in het boek van Limburgs landschap en traditie. Stel een heerlijk gerecht samen met de meest pure ingrediënten die je doen denken aan de natuur.

De Bio Markt
Ruiterij | Wyck

Byeboere Urban Beekeepers

Bijen zijn cruciaal in de natuur. Bij Byeboere Urban Beekeepers begrijpen ze dit. Met een passie verbinden ze daarom bijen met mensen. Als stadsimkers creëren ze evenwicht tussen mens en natuur, door betere bijenhabitats te faciliteren in Maastrichtse buurten. Daarnaast organiseren ze educatieve activiteiten om meer inzichten te creëren voor (honing)bijen in de stad. Maar wanneer je aan bijen denkt, denk je natuurlijk ook aan bijenproducten! Byeboere Urban Beekeepers verkoopt producten als bijenwas, propolis, lippenbalsem en honing. Eerlijke en heerlijke producten die puur zijn en lokaal, en dat proef je!

Byeboere Urban Beekeepers
Gentiaanstraat 1a | Mariaberg

Meer Maastricht proeven? - Lees ook deze blogs!

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *