Ga naar inhoud

10x proef het najaar in Maastricht

Met de overgang naar een nieuw seizoen, worden we getrakteerd op allerlei lekkers. Want met het vallen van de bladeren, toveren de culinaire ondernemers van Maastricht de mooiste nieuwe seizoensgerechten op tafel. Genieten in het restaurant of meenemen naar huis... We zetten de 10 fijnste tips voor je op een rij!

Café Local

Op een van de mooiste (en meest zonnige) hoekjes van de Markt vind je Café Local. Dit Maastrichtse café biedt je het mooiste uitzicht op het Stadhuis en de bruisende weekmarkten. Wat zo leuk is aan Local, is dat ze een frisse twist geven aan hét streekgerecht van Maastricht: zuurvlees. Ze hebben hier namelijk een vegetarische variant van gemaakt. Iets waar wij héél blij van worden! Warm lekker op bij Café Local na een frisse stadswandeling... Genieten!

Café Local
Markt 38 | Binnenstad

Café Falstaff

Ook als je in de (vroege) avonduurtjes de stad gaat ontdekken, kan dit op z'n Maastrichts. Onze regio is namelijk heel wat bierbrouwerijen rijk. Lokaal bier tappen, daar zijn ze bij Café Falstaff meester in. Gelegen op het bruisende Amorsplein is er bij Falstaff never a dull moment. Ga je voor een frisse pint of juist voor een herfst- of winterspeciaalbier? Met meer dan 70 speciaalbieren is er écht voor ieder wat wils, maar ze adviseren je graag! Een (hart)verwarmende borrel dit najaar, die doe je bij Falstaff.

Café Falstaff
Amorsplein 6 | Binnenstad

Bistro Croquant

De huisgemaakte kroketjes maken Bistro Croquant inmiddels een bekende bistro. In combinatie met de kleine (streek)gerechtjes kun je hier ook zeker genieten van een lokaal diner. Deze Frans-geörienteerde keuken van Bistro Croquant vind je om de hoek van het Looiersplein en de Tafelstraat, een van de mooiste stukjes van Maastricht. Onze favoriet: de chamignonkroketjes! 

Bistro Croquant
Achter de Molens 15 | Jekerkwartier

Au Mouton Blanc

Hoewel je bij dit typisch Maastrichtse café in hartje binnenstad in de avonduren heel goed met de voetjes van de vloer kunt gaan, vergeten veel mensen dat je hier ook zalig kunt lunchen en dineren. Wat ons betreft neem je de Luikse gehaktballen, een typisch streekgerecht van het najaar! De Waalse stad die op nog geen 30 minuten van Maastricht ligt heeft veel invloed op onze lokale keuken. Lekker, met een flinke portie frites én mayonaise! 

Au Mouton Blanc
Kersenmarkt 10 | Binnenstad

De Kaasbar

"In de Kiesbar gewees, um kieskes te koupe", zo zingt de Maastrichtse chansonneur John Tana. In werkelijkheid kun je geen kaasjes kopen bij De Kaasbar, maar ze proeven kun je hier zeker weten wel! In deze bruine kroeg gelegen aan de fantastische Koestraat zit je geen moment stil. Of je nu gaat voor een kaasplank of hun fameuze gegratineerde uiensoep, de kans is groot dat je 's avonds staat te dansen aan de bar met alle mede-Bourgondiërs!

De Kaasbar
Koestraat 14 | Jekerkwartier

Pieke Potloed

De naam zegt het al: hier is het op z'n Maastricht vertoeven. Gelegen in een knusse zijstraat van de drukke winkelstraat de Grote Staat vind je Pieke Potloed. Hier sieren typische lokale gerechten trots de menukaart. Onze favoriete combinatie? Gebakken bloedworst met appel en een lokaalgebrouwen speciaalbier. Dit wordt het hoogtepunt van jouw najaar in Maastricht!

Pieke Potloed
Sporenstraat 5 | Binnenstad

Zelf aan de slag

Zin om lekker zelf aan de slag te gaan? Dan adviseren we je hier een paar fijne zaakjes die er voor zorgen dat jij dit najaar de sterren van de hemel kookt, gewoon bij jou thuis!

Adriaan de Smaakmaker

Huisgemaakte mosterd, fijne jams of chutneys... Adriaan weet álles smaak te geven ;-) Deze winkel is sinds 1985 een begrip in Maastricht. Gelegen in het uber romantische Jekerkwartier shop je hier de lekkerste producten om je streekgerechten een vleugje extra Maastrichtse smaak te geven. Eigenaren James & Angeliek geven je graag advies, ook als je een van de producten graag cadeau wil geven. Succes verzekerd! 

Adriaan de Smaakmaker
Sint Pieterstraat 36 | Jekerkwartier

Oil & Vinegar

Ook hier kun je terecht voor een flinke portie smaak voor thuis. Fijne oliën in diverse smaken die het leven net wat lekkerder laten smaken. Bij Oil & Vinegar kun je tevens verschillende cadeaupakketten kopen. Hier adviseren ze je graag hoe je jouw Bourgondische gerechten naar een hoger niveau tilt op het gebied van smaak!

Oil & Vinegar
Spilstraat 3 | Binnenstad

Slagerij van Melik

Ook zo'n begrip in de culinaire wereld van Maastricht. Bij Slagerij van Melik in Mosae Forum shop je de verste (vlees)producten om thuis een streekgerechtendiner op tafel te toveren. Een echte Limburgse topper: gebakken bloedworst met appeltjes. Als lunch met een beetje frisee sla, als voorgerecht bij je diner of... Lekker als ontbijt! De appeltjes moet je wel even op de Markt kopen ;-)

Slagerij van Melik
Laag Mosae Forum 13 | Binnenstad

Extra tip: Kookhuis aan de Maes

Je kunt wel al dat lekkers in huis gehaald hebben, zonder de juiste materialen ben je nergens. Hiervoor verwijzen we je graag naar Kookhuis aan de Maes. Dé kookwinkel van Maastricht, gelegen een de Markt. Van kookboeken tot de allerbeste garde, hier zit je als (beginnend) Bourgondiër goed!

Kookhuis aan de Maes
Markt 16 | Binnenstad

Meer culinaire tips?

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *