Ga naar inhoud

48 uur in Magisch Maastricht

Vanaf half november tot en met januari brengt Maastricht jou meer lichtjes dan waar ooit. Een kinderkoor op de oude brug, kraampjes met hartverwarmende streekproducten op iedere hoek en locals die je met open armen ontvangen. Tips nodig? Daar helpen we je graag met alle liefde mee. Waar parkeren? Waar logeren? Waar eindeloos tafelen? Je begint sowieso met een datum te prikken en dan het liefst doordeweeks. Op die manier kun je op je gemak de stad verkennen. Neem een kopje thee en lees mee ;-)

Dag 1 - 13:00 uur

Om 12:00 uur kom je aan in Maastricht. Kom je met de trein? Dan wandel je zó Wyck in, daar waar het altijd bruist. Kom je toch met de auto? Dan vind je hier de beste parkeertips. We beginnen bij SoDelicious in Wyck. Deze zaak ligt aan de bijzonder mooie Stationsstraat waar de lichtjes in deze periode van het jaar fonkelen. SoDelicious is dé plek waar je echt eindeloos kunt genieten van allerlei lekkers. Bijna alles op het menu van SoDelicious is huisgemaakt. Blijf je na een high tea, lunch of koffie met gebak watertanden? Komt goed uit, want in de winkel van SoDelicious kun je alles kopen om mee naar huis te nemen (of om onderweg nog van te smikkelen).

SoDelicious
Stationsstraat 21 | Wyck

Shoppen - 14:00 tot 17:00 uur

It's the season of giving. In deze tijd van het jaar koop je de mooiste, duurzame cadeaus in Maastricht. Ben je in Wyck, dan raden we je aan om naar De Verwondering te gaan. Een parel op het gebied van deco-shoppen. Bij De Verwondering hebben ze producten van over de hele wereld! Wandel je even door, dan kom je in de Rechtstraat ook Villa Trépetie tegen. Hier vind je items die je interieur echt een upgrade geven! Modeliefhebbers maken zeker een stop bij Moustache, Nina’s Boutique of Wen Boetiek. Modieuze heren halen hun hartje op bij Modemannen Wyck. 

Time for a drink (or two) - 17:00 / 18:00 uur

De nieuwste aanwinst in Wyck is The Founders Bar. Deze bar - gelegen in Hotel Beaumont - is geïnspireerd op de hotelbars in Londen en Parijs uit de jaren 20 van de vorige eeuw (London en Parijs). Lekker knus en een tikje ondeugend. De eigenaren van dit hotel hebben er wel kaas van gegeten, want Restaurant Harry's is al een ruime tijd favoriet. Een parel in Wyck.

The Founders Bar
Lage Barakken 10 | Wyck

Diner - 19:00 uur

Dan is de avond aangebroken... Tijd om aan tafel te gaan! We raden je aan om een reservering bij Witloof te maken. Dit Belgische etablissement vind je in het Stokstraatkwartier. Wat staat er op het menu? Alles is handgemaakt, natuurlijk, biologisch en eerlijk bereid volgens eigen familierecepturen. En dat allemaal op klassieke Belgische wijze met een dikke vette knipoog. 

Witloof
Sint Bernardusstraat | Stokstraatkwartier

Witloof

Witloof

Dag 2: Ontbijt - 09:00 uur... Of later natuurlijk!

Ontbijten is zo'n feestje in Maastricht. Ga je voor een croissant met koffie of liever all the way? De keuze is reuze. Op iedere hoek van de straat vind je een warme bakker waar je een verse croissant of broodje kunt scoren. Met een cappuccino to-go natuurlijk. Dan kun je meteen de stad gaan ontdekken. Neem je liever de tijd? Ga dan voor een ontbijt op bijvoorbeeld het Onze Lieve Vrouweplein, dan geniet je ook nog van waanzinnig uitzicht. Bij Piece of Cake maken ze er sowieso een feesje van. Van een healthy start of the day tot een high tea waar je - letterlijk - uren zoet mee bent.

Piece of Cake
Boschstraat 60 | Sphinxkwartier

Tijd voor cultuur - 10:00 uur

Want zeg je Maastricht, dan zeg je stad van talloze musea bomvol cultuur. Kies je bijvoorbeeld voor Bonnefanten, dan ga je voor een culturele hotspot waar oude meesters en moderne kunst hun plek vinden in het iconische, door Aldo Rossi ontworpen, gebouw. In deze wijk, genaamd Céramique, word je overigens op iedere hoek verrast door architectonische hoogtepunten. Hier staat de wijk echt bekend om! 

Bonnefanten
Avenue Céramique 250 | Céramique

Let's have some lunch! - 12:00 uur

Je kunt Maastricht niet verlaten zonder een bezoek te brengen aan de Sterre der Zee, in de Onze Lieve Vrouwebasiliek. Hier steken locals en bezoekers dagelijks honderden kaarsjes op. Niet eens uit religieuze overwegingen, maar vooral uit traditioneel oogpunt. Een kaarsje steek je aan om iemand geluk, beterschap of liefde te wensen. Een kaarsje mag je natuurlijk ook voor jezelf aansteken, om héél eventjes stil te staan bij het leven. Wandel je over het plein, strijk dan eens neer bij De Comedie. Deze fijne bistro heeft een kaart vol Franse klassiekers, waar de chef graag zijn eigen twist aan geeft! 

De Comedie
Onze Lieve Vrouweplein 30b | Stokstraatkwartier

Magisch vertier - 15:00 uur

Het leuke aan het Vrijthof is, dat het mooie plein zich in elk seizoen kan omtoveren tot iets anders betoverends. In de zomer bruist het van de culinaire festivals en in de winter... Vind je er magie! Tijdens Magisch Maastricht Vrijthof struin je langs de talloze kraampjes met streekproducten. In het reuzenrad word je getrakteerd op het mooiste uitzicht van de stad en in de Almhütte strijk je neer voor een glaasje glühwein. Hmmm, als dat niet magisch is!

Volg de lichtjes... - 16:30 uur

In deze periode kun je de stad verkennen door simpelweg de lichtjes te volgen. Neem bijvoorbeeld de Magische Lichtroute in het Sphinxkwartier en ontdek lichtkunstwerken, verborgen plekjes (oh, zo romantisch) en historische hoogtepunten. Lekker op eigen houtje! In het Sphinxkwartier vind je dit jaar een heus lichtkunstwerk op het Brikkegebouw. Deze wijk staat bekend om de kunst van innovatie en historie op scherp zetten. Goed dat je in deze buurt bent, want hieronder vertellen we je waar je vanavond gaat eten ;-)

Diner - 20:00 uur

Als je nog niet genoeg van het uitzicht had genoten in het reuzenrad, ga dan als de wiedeweerga naar Bold Rooftopbar. Deze enige rooftopbar in de stad trakteert je op het mooiste uitzicht van de stad. Samen met een menu dat je zintuigen op scherp zet, is het goed vertoeven bij Bold. Gelegen in de voormalige Sphinxfabriek snap je waarom Maastricht een echte 'maakstad' wordt genoemd. Enjoy...

Bold Rooftopbar
Sphinxcour 9a | Sphinxkwartier

Dag 3: Ontbijt - 10:00 uur

Vandaag gaan we ontbijten nèt buiten de stad! Niet alleen omdat het heel fijn vertoeven is hier, maar omdat de wandeling ernaartoe ook fijn is. In D'n Awwe Herberg is gelegen in de wijk Sint Pieter, gelegen aan de voet van de Pietersberg. Na het ontbijt kun je dus nog eventjes de berg 'opklimmen' en de Maastrichtse natuur bewonderen. Wandel even door om ook het uitkijkplatform van de ENCI-Groeve te trotseren, echt waanzinnig!

In d'n Awwe Herberg
Papenweg 34 | Sint Pieter

Beleef meer winter in Maastricht... - ... met deze blogs

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *