Ga naar inhoud

De 6 fijnste werkplekken in Maastricht

Met een kop koffie tussen de planten in een koffietentje je laptop openklappen. Of juist in een luxe, lichte suite je beste werk maken. In Maastricht kun je heel fijn buiten de deur werken. De koffie is er lekkerder dan thuis en een andere omgeving prikkelt de creativiteit. Veel mensen zijn buitenshuis bovendien veel productiever dan binnen de vertrouwde muren van hun huis. Je hebt er keuze uit speciaal voor ondernemers ingerichte coworking spaces en tafels in horecazaken. Hier ontmoet je andere ondernemers uit Maastricht en omgeving, die zo maar eens een waardevolle uitbreiding van je netwerk kunnen zijn. Wij tippen zes fijne werkplekken in Maastricht, waar je (gratis) gebruikmaakt van de WiFi en vaak heerlijke koffie kunt bestellen.

Werkplekken in Maastricht

KOFFIE bij Joost & Maartje

Voor een heerlijke kop koffie met huisgemaakt ontbijt of gebakje moet je bij KOFFIE bij Joost & Maartje zijn. De tafeltjes in het achterste gedeelte van het restaurant mogen als werkplek gebruikt worden. Neem plaats aan de losse tafeltjes, of zoek een plekje aan de lange tafel. Witte muren, houten meubels en veel groen zorgen voor de perfecte werksfeer. Ook niet onbelangrijk: er zijn genoeg stopcontacten en goede WiFi. Houd jezelf gemotiveerd met lekkere drankjes en tussendoortjes en geniet in de middagpauze van een gezonde lunch en een kletspraatje met andere werkende gasten.

KOFFIE bij Joost & Maartje
Maastrichter Heidenstraat 8 | Jekerkwartier

Alley Cat Bikes & Coffee

Op zoek naar een anders-dan-anders werkplek? Zoek een tafeltje bij Alley Cat Bikes & Coffee. Je raadt het al: deze horecazaak staat in het teken van fietsen en koffie. Je hoeft natuurlijk geen fiets mee te nemen om hier een warm welkom te krijgen. Met je laptop onder je arm zoek je een tafeltje met een houten bordje dat aangeeft dat laptops daar welkom zijn. Begin je werktijd goed met een duurzame dampende kop koffie. Bestel er een huisgemaakte lekkernij bij. Lunchen kan hier helaas niet, maar daarvoor kun je een uitstapje maken naar een van de buren in de gezellige binnenstad.

Alley Cat Bikes & Coffee
Hoenderstraat 15-17 | Binnenstad

The Social Hub

The Social Hub biedt co-working spaces voor wie in Maastricht buiten de deur wil werken. Je vindt de Hub in het voormalige Student Hotel in het Sphinxkwartier. De werkplekken zijn hier modern en comfortabel. Op de begane grond mag je zolang je iets van het menu bestelt gratis werken aan een van de tafeltjes. Bestel voor 17,50 euro een dagpas waarmee je de hele dag in de flex working space mag werken. Bevalt het je goed? Met een lidmaatschap kun je hier elke week een dag werken. Je kunt de vergaderruimtes per uur huren. Hier werken is niet alleen goed voor je focus en inspiratie, maar ook een perfecte kans om te netwerken met andere ondernemers. Heb je trek gekregen? Schuif aan bij Bold Rooftopbar, Loetje of Lumière.

The Social Hub
Sphinxcour 9A | Sphinxkwartier

Coffeelovers Centre Céramique

Het sfeervol ingerichte Coffeelovers Centre Céramique is een fijne werkplek in Wyck. Dit filiaal van Coffeelovers zit vanaf begin 2023 in de stadsbibliotheek in Centre Céramique. Kies een tafeltje aan het raam en klap je laptop open. Bestel een kop versgemalen koffie met latte-art. Bij Coffeelovers bestel je ook heerlijke thee en snacks. Maak gratis gebruik van de WiFi en laat je motiveren door anderen die al zitten te typen. Rommelende maag? Bestel een tosti of een ander gerecht van de lunchkaart.

Coffeelovers Centre Céramique
Plein 1992 | Wyck

Roooms

Wil je een paar uurtjes of meerdere dagen buitenshuis werken? Dan kun je in het Sphinxkwartier terecht bij Roooms. Voor 65 euro koop je een strippenkaart met tien flexibel in te plannen werkuren in de coworking-ruimte. Je krijgt daarbij gratis WiFi, thee, koffie, fruit en gebruik van de printer. Je kunt de flexplekken ook een vast aantal uren of dagen per maand boeken. Wil je met je klanten, opdrachtgevers of collega’s afspreken? Huur een meetingrooom. Bij Roooms vinden ze het community-gevoel belangrijk. Er werken ondernemers uit verschillende vakgebieden en er worden evenementen georganiseerd.

Roooms Maastricht
Boschstraat 21 | Sphinxkwartier

Kaldi Maastricht

Werk je het best in een kleine en gezellige omgeving? Zoek een tafel bij Kaldi Maastricht. Ook hier vind je heerlijke koffie en thee en huisgemaakt gebak. Kies uit vele losse theesoorten, zoals een kopje anti stress-thee of knibbel knabbel knuisje-thee. Je bestelt er ook belegde broodjes voor een grotere trek. Het koffiethema is hier door het hele pand doorgevoerd, zodat het voelt alsof je in een koffiemagazijn zit. Maak gratis gebruik van de WiFi en geniet van de achtergrondgeluiden van in en uit lopende klanten. Heb je lekkere thee of koffie gevonden, dan kun je een zakje meenemen voor thuis.

Kaldi Maastricht
Wycker Brugstraat 40 | Wyck

Meer inspirerende blogs

Exclusieve tips en verborgen parels

Neem de tijd om Maastricht te ontdekken en mooie herinneringen te maken. Word Fijnproever! Wij wijzen je de weg naar de leukste plekjes en verborgen parels.

Ontdek Fijnproevers
Fijnproevers Maastricht hotelkamer

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *