Ga naar inhoud

De leukste herfstactiviteiten in Maastricht

Misschien vind je het jammer dat de zomer voorbij is, of sta je juist te springen als de bladeren van de bomen vallen. Om de herfst voor iedereen een top tijd te maken, hebben we een aantal leuke herfstactiviteiten in Maastricht voor je op een rij gezet.

Herfstwandeling in de natuur

Trek je wandelschoenen en herfstjas aan en maak een heerlijke herfstwandeling. Er is niets mooiers dan de najaarskleuren van de natuur. Is het lekker fris, maar schijnt de zon? Bingo, dit is hét perfecte herfstweer. Waar kun je goed wandelen in Maastricht? Denk aan het stadspark, de Sint Pietersberg of het prachtige stuk natuur in de Hoge Weerd. Ga je alleen op pad? Neem dan je camera mee en maak dat perfecte herfstplaatje. Een leuke challenge om jezelf uit te dagen. En na zo'n frisse wandeling is het extra fijn om op te warmen in een koffietentje of een knus café.

Mocht je op zoek zijn naar een wandelroute met een verhaal, dan zijn de Beleefwandeling en de Krijtwandeling een echte aanrader.

Écht op avontuur in de grotten

Ben jij een echte avonturier? Boek dan een van de rondleidingen in de grotten of kazematten van Maastricht. Maastricht Underground neemt je mee in de mysterieuze gangenwereld die zich onder de grond bevindt. Er is enorm veel keuze aan rondleidingen: grotten Noordgrotten Zonneberg of de kazematten waar je de mooiste schatten ontdekt. Ook kun je er actief opuit tijdens een steptour, een hele toffe ervaring. Laat je verrassen tijdens dit bijzondere avontuur.

Maastricht Underground
Luikerweg 80 | Sint Pieter

Slecht weer? Bezoek de musea

In de herfst kan het nog wel eens voorkomen dat het regent. Dit hoeft echter geen reden te zijn voor verveling. Perfect weer om naar een museum te gaan. Naar welke? Voor de echte liefhebbers van kunst, is het aan te raden een bezoek te brengen aan het Bonnefanten. Met een mix aan kunstwerken van de oude meesters tot moderne, hedendaagse kunst maak je er een culturele middag van. Ben jij in het bijzonder fan van fotografie, dan is het Fotomuseum aan het Vrijthof een mooi museum om een bezoek aan te brengen. Hier staat fotografie centraal. Het museum toont indrukwekkende en inspirende beelden, waar je urenlang naar kunt blijven staren.

Benieuwd welke musea je nog meer kunt bezoeken? Klik hier!

Bonnefanten
Avenue Ceramique 250 | Céramique

Fotomuseum aan het Vrijthof
Vrijthof 18 | Binnenstad

Verzamel heerlijke seizoensproducten

In de herfst wil je uiteraard kunnen genieten van echte herfstdelicatessen. Waar vind je deze? Op de wekelijkse bio markt in Maastricht natuurlijk. Ga de groente- en fruitkraam af om lokale ingrediënten te verzamelen waarmee je een verrukkelijk herfstdiner samenstelt. Denk aan herfstige stoofpotjes, een lekkere pompoensoep en een overheerlijke appeltaart als dessert. Snuffel ook de delicatessenkraampjes af om een uitgebreid charcuterie bord te creëren. Heb je je boodschappen compleet en alles in huis? Dan hoef je alleen nog je vrienden uit te nodigen voor een herfstige borrelavond!

Bio Markt
Ruiterij | Wyck

Knus naar de film

Wanneer de dagen korter worden, ga je sneller op zoek naar binnenactiviteiten. Het is dé tijd van het jaar om naar de bioscoop te gaan. In het najaar komen er vaak veel nieuwe films uit. Bekijk het programma van Pathé en kies een aantal grote Hollywood films waar je graag heen wilt. Nodig je geliefde uit en gasamen op een romantische date. Houd je meer van het filmhuis? Dan moet je natuurlijk bij Lumière zijn. Het programma bestaat uit een goede mix van onder andere culturele films, documentaires en kinderfilms. Maak er een complete experience van door eerst te gaan ontbijten, lunchen of dineren, en daarna naar de film te gaan! Ook kun je na de film nog even blijven plakken in het sfeervolle Lumière café.

Pathé
Sphinxcour 1 | Sphinxkwartier

Lumière
Bassin 88 | Sphinxkwartier

Culinaire workshops en tours

Wist je dat je in Maastricht allerlei leuke culinaire workshops kunt volgen? Zo kun je meedoen aan een workshop vlaai bakken bij de Bisschopsmolen. Daar leer je hoe een echte Maastrichtse vlaai wordt gemaakt. Na zo'n workshop kun je ook thuis zelf aan de slag gaan met het bakken van overheerlijke vlaaien. Wordt het een appel-, kersen- of zwarte pruimenvlaai?

Is bakken niet helemaal je ding, en zoek je een uitje voor jou en je vrienden? Boek dan een tour door de Blanche Dael Branderij. Tijdens de tour krijg je alles te weten over de branderij, maar kun je ook thee en koffie proeven. En ben je nu een echte fanaat van lokale biertjes, boek dan een brouwerij rondleiding bij Stadsbrouwerij Maastricht. Leer over de Maastrichtse biergeschiedenis en proef hier de lekkerste biertjes.

Bisschopsmolen
Stenenbrug 3 | Jekerkwartier

Blanche Dael Branderij
Aan de Brikkebouw 10 | Sphinxkwartier

Stadsbrouwerij Maastricht
Oeverwal 12 | Wyck

Herfstvakantie: op stap met de kinderen

Wist je dat Maastricht Underground ook grottentours houdt voor kinderen? Er is een tour voor 4 t/m 7 jarigen en een tour voor 8 t/m 12 jarigen. Tijdens de tours ontdekken kinderen een compleet nieuwe wereld en leren ze enorm veel over de geschiedenis van de omgeving. Daarnaast zijn die donkere gangen natuurlijk extra avontuurlijk en spannend voor kinderen, wat het al een hele belevenis maakt.

Een andere leerzame activiteit is natuurlijk een bezoek aan het Natuurhistorisch Museum. Hier maak je een reis door de tijd, terug naar de Krijttijd. De unieke collectie aan Krijtfossielen zijn zeer indrukwekkend. Kinderen zullen versteld staan van de grote dinoskeletten die hier staan, en jij zelf ook!

Nog een leuk museum om met kinderen heen te gaan, is natuurlijk het Museum of Illusions. In dit interactief museum kom je terecht in een wereld van optische illusies. Je zult hier je ogen uitkijken en een heleboel plezier hebben.

Maastricht Underground
Luikerweg 80 | Sint Pieter

Natuurhistorisch Museum
De Bosquetplein 7 | Jekerkwartier

Museum of Illusions
Mosae Forum | Binnenstad

Meer genieten van het najaar?

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *