Het Sphinxkwartier

Hier valt van alles te beleven

De voormalige Sphinxfabrieken vormen een ideaal decor voor creatieve en culturele ondernemers en verrassende projecten. Hier breng je zonder verveling een halve dag door. Bezoek een concert bij poppodium de Muziekgieterij (oude Sphinxmagazijn), slaap in de oude fabriek bij The Student Hotel, shop in industriële sferen bij designparadijs Loods 5, pak een film in de oude energiecentrale bij Lumière Cinema. Eet een hapje, doe een yogales of volg een workshop porselein in één van de werfkelders van historische binnenhaven het Bassin. Geniet met een cocktail in je hand  van de zonsondergang bij Bold Rooftopbar.

Maastricht Sphinxpassage

De Sphinxpassage is een 120 meter lange overdekte tegelpassage tussen het Eiffelgebouw en Pathé. Met een mix van - onder andere - familieportretten, fabrieksgebouwen en oude reclame-uitingen vertellen de tegeltableaus de geschiedenis van de Sphinx en de maastrichte keramiekindustrie. De Sphinxpassage is dagelijks gratis te bezichtigen.

Kom kijken!

Frontenpark: de ruige achtertuin van het Sphinxkwartier

Even bijkomen van alle dynamiek? Bezoek dan de unieke achtertuin van het Sphinxkwartier. Een ruig natuurpark, met onverharde paden, waar je struint langs oude vestingwerken. En waar je net zo goed de unieke muurhagedis, de bever of een ijsvogeltje kunt spotten

Ontdek de andere wijken