Ontdek Sint Pieter

Het voelt als een stukje buitenland, maar dat is het niet, nog niet. Maastricht heeft een heel centrale ligging in de Euregio en je bent zo in België. Dat de stad, en zeker ook het buitengebied, daardoor een bijzondere mix van buitenlandse invloeden bij zich draagt, blijft echt iets unieks. 

ENCI-groeve

Na een lange periode van sluiting is er op 5 oktober 2017 weer besloten de ENCI-groeve weer open te stellen voor publiek. Bezoekers die willen genieten van de natuur zijn opnieuw van harte welkom. Combineer je bezoek aan de ENCI-groeve met een mooie wandeling over de Sint Pietersberg. Vanuit de Luikerweg beklim je de berg en wandel je langs Chalet Bergrust. Zin in een flinke wandeling? Houd bovenaan de berg rechts aan en maak een fantastische wandeling naar Kanne (België). Je geniet tevens van een uitzicht over de ENCI-groeve, er is zelfs een uitkijkpost met verrekijker!

Bekijk de groeve

Groen Sint Pieter: ook dit is Maastricht

Even de rust opzoeken? De landelijke wijk van Sint Pieter leent zich perfect voor een wandeling in het groen. Een local vertelt je er alles over.

Lees het blog!

Ontdek de andere wijken