Ontdek Sint Pieter

Het voelt als een stukje buitenland, maar dat is het niet, nog niet. Maastricht heeft een heel centrale ligging in de Euregio en je bent zo in België of Duitsland. Dat de stad, en zeker ook het buitengebied, daardoor een bijzondere mix van buitenlandse invloeden bij zich draagt, blijft echt iets unieks. Binnen 15 minuten bereik je vanuit het historische stadscentrum de Sint Pietersberg. Na een korte wandeling sta je stil... Valt je mond open van verbazing? Dan heb je vast het uitzicht over de waanzinnige ENCI-groeve bereikt. 

ENCI Groeve

De ENCI Groeve is de ideale plek om een mooie wandeling te maken. In 2017 is een gloednieuw wandelpad in gebruik genomen. Via het uitzichtplatform aan de Luikerweg is het mogelijk om de groeve af te dalen. Het wandelpad loopt vervolgens door een oud stukje gangenstelsel en vervolgt zijn weg via de kalkgraslanden en de waterplas naar de andere kant van de groeve.

Bekijk de groeve
enci groeve maastricht sint pieter sint pietersberg

Groen Sint Pieter: ook dit is Maastricht

Even de rust opzoeken? De landelijke wijk van Sint Pieter leent zich perfect voor een wandeling in het groen. Een local vertelt je er alles over.

Lees het blog!

Ontdek de andere wijken